Ukradena luksuzna vozila prodavali estradi

Subotičanina Zorana Jankovića Kuma, policija je označila kao vođu srpskog ogranka ozbiljne međunarodne grupe kradljivaca luksuznih automobila u kojoj su Slovaci bili zaduženi za krađe,Mađari za prodaju, a Srbi za falsifikovane isprave i drugu dokumentaciju. U policiji kažu da je on odranije važio za osobu preko koje se prodaju sumnjivi automobili, ali da su dobri dokazi prikupljeni tek tokom višemesečne istrage koju su vodile policije u više država.

kum

Među uhapšenima u Srbiji je i Tatjana Mioković iz Novog Sada, inače jedna od najboljih drugarica Lepe Brene i dobra prijateljica s mnogim ličnostima s estrade i iz javnog života, među kojima su Marijana Mateus, Ana Bekuta, Milutin Mrkonjić, Šaban Šaulić, Saša Popović, Aca Lukas, Goca Božinovska, Zorica Brunclik, Miroljub Aranđelović Kemiš…

 

Audi zaplenjen tokom akcije u Mađarskoj

audi ukraden

Upravo zbog toga, u javnosti se govori da su mnogi od njih u panici jer su kupovali automobile preko uhapšene Tatjane, za koju se sumnja da je učestvovala u falsifikovanju isprava i prodaji vozila.

Međutim, njeni poznanici tvrde da im je teško da poveruju da je Tatjana Mioković učestvovala takvim delima jer je poznaju kao bogatu osobu koja je nasledila bogatstvo i da joj sigurno nisu bili potrebni takvi poslovi.

Svih devetoro uhapšenih, među kojima i Tatjana Mioković, saslušano je u Tužilaštvu za organizovani kriminal i određen im je pritvor.

Inače, kako kažu u policiji, „skidanje” luksuznih vozila s osiguranja nije izum srpske auto-mafije, već posao koji „cveta” u celoj Evropi. Naime, vrlo su česti slučajevi da kasko osigurana vozila iz inostranstva dovezu u Srbiju i prodaju, a zatim prijave krađu u Austriji, Nemačkoj ili nekoj drugoj zemlji EU gde je vozilo registrovano i zatim ostvaruju dvostruku dobit jer naplate osiguranje, a dobiju novac i od prodaje navodno ukradenog vozila.

U ponedeljak je saopšteno da su, posle osam meseci rada na tom slučaju, pripadnici Službe MUP-a Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala, s načelnikom Dejanom Kovačevićem na čelu, u Srbiji su uhapsili deset osoba i pronašli 29 skupocenih vozila.

– U zajedničkoj akciji srpske, mađarske i slovačke policije uhapšeno je ukupno 29 osoba, zbog sumnje da su se kao međunarodna organizovana kriminalna grupa bavili krađom i prodajom vozila visoke klase, kao i falsifikovanjem kompletne dokumentacije – izjavio je Kovačević posle hapšenja bande na konferenciji za novinare u pograničnom mađarskom mestu Reske.

Policije triju država zaplenile su ukupno 39 kradenih vozila, uglavnom nemačkih i italijanskih. Kriminalna grupa je u Mađarskoj naručivala i prodavala vozila, u Slovačkoj su ih krali, a u četiri radionice u Srbiji falsifikovali su isprave i prekucavali brojeva šasija.

Na pitanje o vrednosti ukradenih vozila, predstavnci srpske i mađarske policije nisu mogli dati konkretan odgovor, ali su kazali da se radi o izuzetno velikoj vrednosti jer su u pitanju vozila visoke klase. Istaknuto je da podaci nisu konačni i da će i broj uhapšenih i broj zaplenjenih vozila na kraju akcije biti sigurno višestruko veći.

 

DNEVNIK



KOMENTARI

  1. didi kaže:

    Estrada je šljam.

  2. didi kaže:

    Od pamtiveka je bilo lakše živeti od „širenja nogu“ nego poštovanja vrednog celoživotnog crnčenja od 7 do 3 za malu platu.Ali onda sleduju i adekvatne posledice.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 60 = 64

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: