Ulična akcija “Pratim ja” u Subotici

Centar za ravnomerni regionalni razvoj-CenTriR iz Beograda će u periodu od juna do oktobra 2021. godine u Subotici realizovati ukupno 5 uličnih akcija pod sloganom projekta „Pratim JA“, najavio je Centar za evropske politike.

Cilj ovih uličnih akcija je mobilisanje građana i građanski Subotice da se uključe u reformu javne uprave na lokalu kroz javni nadzor i pružanje povratnih informacija o zadovoljstvu uslugama koje lokalna samouprava i institucije pružaju građanima.

Subotica je jedna od 17 jedinica lokalne samouprave u kojima se trenutno sprovode ulične akcije na projektu “Praćenjem javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu”. Druga po redu ulična akcija u Subotici biće organizovana u sredu, 14. jula 2021. godine od 10 do 14 časova, u Parku „Prozivka“.

Tokom sprovođenja ulične akcije građani/ke Subotice će biti u prilici da popune online upitnik na platformi www.pratimja.rs i na taj način iskažu svoje mišljenje, te podele svoja pozitivna i negativna iskustva u kontaktima sa lokalnom samoupravom.

Prikupljeni rezultati biće kasnije stavljeni na raspolaganje predstavnicima lokalne samouprave koji će tako dobiti vredne informacije i doprinose direktno od svojih građana/ki sa ciljem unapređenja rada lokalne administracije.

Pored toga, građani i građanske Subotice će putem promotivnog materijala biti informisani o onlajn kampanji i mogućnostima učešća – putem popunjavanja upitnika ili prijave na nagradni konkurs, kao i o tome zašto je učešće u ovakvim akcijama važno pre svega za njih same.

Projekat “Praćenjem javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu” sprovodi CenTriR kao partnerska organizacija zajedno sa Centrom za evropsku politiku iz Beograda, Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju (NKD) iz Niša i Ekološkim centrom “Stanište” iz Vršca, a finansira ga Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima.

Fokus projekta je usmeren na podršku lokalnim organizacijama civilnog društva da ovladaju metodološkim alatima, te ojačaju kapacitete za praćenje reforme javne uprave lokalnom nivou, a s obzirom da je ova reforma ključna za proces pristupanja EU, saopštio je Centar za evropske politike.


RTVKOMENTARI

 1. Patimo MI kaže:

  Koji cinizam i arogancija … lov na (sitne) veštice a krupni “magovi” postali investitori.

  Njihovu magičnu batinu (korupciju, loppvluk..) niko da isprati … a samo je slep ne vidi a saučesmik ne osudjuje…

  Ni pandemije ni ratovi ne mogu ovo (pr)očistiti. Sram vas bilo

 2. Tesko kaže:

  Katastar,vodovod i k.,Elektrovojvodina,urbanizam,poreska………

 3. Salamander kaže:

  Da stvarno želite da čujete neko mišljenje trebali ste organizovati manifestaciju u vreme kada većna ljudi nije na poslu, kao što bi se lokalna javna uprava trebala prilagoditi zaposlenom stanovništvu što je prvi korak jer rade u cilju poboljšanja usluga koje pružaju građanima i poboljšanju kvaliteta života. Znači prvi uslov već nisu ispunili pa je dalje sve jasno…da nisu oni tu zbog nas nego zbog stranke, a sve ostalo je demagogija i skrivanje pravog stanja.

 4. Anonimni kaže:

  Netreba nista mi dA popunjavamo, pa sve se zna. Zavod za urbanizam je katastrofa, dodjes 5minuta ranije, nikog nema na salterima, a moras cekati tacno vreme. Gde to jos ima? Nisu u stanju da urade sto treba.sve ih treba menjati i zaposliti one koji hoce da radd.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 55 = 62