Ultramaratonci trče dvadesetčetvorčasovnu trku na Paliću

Najbolji ultramaratonci Srbije i regiona u ovim momentima trče svoju dvadesetčetvorčasovnu trku na Paliću, u okviru državnog prvenstva. Očekuju se dobri rezultati, pošto je ovo kvalifikaciona trka za svetsko prvenstvo.

RTV

Tačno u podne u palićkom velikom parku počela je dvadesetčetvoročasovna ultramaratonska trka sa takmičarima iz četrnaest klubova iz zemlje i regiona. U ponoć će startovati trka na stotinu, a u šest ujutro na pedeset kilometara. Pobednici će biti poznati u nedelju u podne.

“Očekujem da će biti jaka konkurencija, da će najbolji takmičari ići negde oko dvesta dvadeset, dvesta trideset kilometara. Palić je sjajan ambijent za organizaciju ovog velikog događaja, tako da ja očekujem da će sve proteći kako treba, jedino je malo vreme toplije danas za ultramaratonce, ali mislim da će oni to prevazići”, rekao je koordinator Srpskog atletskog saveza Goran Čegar.

Palić je po petnaesti put domaćin ultramaratoncima, po četvrti put u saradnji sa srpskim atletskim savezom se organizuje kao državno prvenstvo, zahvaljujući čemu je ova trka ujedno i kvalifikaciona za svetsko prvenstvo. Pokrovitelj manifestacije je Grad Subotica.

“Trkači će narednih sati trčati u najlepšem okruženju. Juče smo otkrili spomenik Karolju Birou, koji nije izgradio samo Gradsku kuću već sve ove građevine koje su na Paliću. Vodotoranj nije pored trase, ali Velika Terasa i Muzički paviljon jesu. Tako da, iako je vreme kakvo takvo je – pretoplo je za trku, barem će trkači ove kilometre uraditi i istrčati u ovom lepom okruženju”, rekao je predsednik Skupštine grada Balint Pastor.

Subotica će krajem avgusta, nakon jedne godine pauze zbog epidemije kovida, ponovo biti domaćin trkačima, ovoga puta u sve masovnijem subotičkom polumaratonu.


RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR