Umrla žena čiji je auto udario voz

Žena (39) koja je jutros teško povređena u saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila na izlazu iz Bajmoka, preminula je usled zadobijenih povreda, saznaje “Blic”.

Kako piše “Blic”, saobraćajka se dogodila na pružnom prelazu na izlazu iz Bajmoka ka Subotici oko 8.00 sati, kada je voz udario u automobil u kome se nalazila žena.

Njen automobil voz je odgurnuo oko pedeset metara, nakon što ga je udario, a žena je tokom pružanja pomoći davala znake života.

Za sada još nisu poznati detalji ove nesreće, kao i to da li je rampa bila spuštena.

BLICKOMENTARI

 1. Gligorije kaže:

  Tamo nikad nije spustena rampa. Nazalost po nastradalu zenu.

 2. Lebara kaže:

  Masinovođe uvek zaustave voz ispred pruznog prelaza i daju zvucnu signalizaciju pre polaska,mislim da ovde toga nije bilo.

 3. *** kaže:

  Na izlasku iz Bajmoka prema Subotici ne postoji pruga! A na izlasku prema Somboru je prelaz obezbeđen polubranicima. Ili nisu radili polubranici ili je žena zaobilazila… U svakom slučaju šteta za mlad život i stres mašinovođe

 4. Trovach kaže:

  Uvodjenjem automatskih polubranika je zeleznica ustedela na mizernim platama ljudi koji su tamo radili, a u slucaju kvara dolazi do ovakvih tragedija. Ne tvrdim da je ljudski faktor bezgresan (naprotiv), ali ovako niko nije kriv jer je tehnika zakazala.

 5. Caru carevo kaže:

  Ah ta tehnika, pitam se čija je odgovornost da ona ne “zakaže”?!

 6. Burazengija kaže:

  Kada kod automatskih rampi nesto nije u redu ili kada se ista ne spusti,masinovodji se upali signal na koloseku da rampa nije spustena,tada je on duzan da maximalno uspori ili da stane po potrebi. Sta se ovde tacno desilo treba redovno i temeljno ispitati.

 7. Svestranii kaže:

  Kako god,ne možeš da ne primetiš voz ili da prolaziš kao da si sam na svetu,makar prelaz preko pruge bio bez ikakvih znakova i rampi…

 8. Dušan kaže:

  Jutros sam išao za Suboticu iz pravca Sombora, primetio sam voz koji se zaustavio ispred prelaza i rampe koja ne radi pa sam mu blicao da krene, jer sam ga primetio. U povratku sam video da je voz udario nesretnu ženu, tako da je kriv mašinovođa, ili ga nisu obavestili nadležni da rampa ne radi, pritom je bila i magla

 9. Trovach kaže:

  @Caru carevo…Nicija, jer je to tehnika i ‘oce da zakaze. Vuci siti, ali ovce nisu na broju.

 10. Trovach kaže:

  @Dušan…Masinovodja ne moze nikako biti kriv ako ikoga udari na pruzi, ako je imao zeleno. U magli ne moze videti da li je rampa spustena, a zamisli da nam vozovi idu bar 120 km/h sto je donedavno i bilo u nekim delovima. Masinovodja bi morao imati teleskop koji vidi bar 2 km kroz maglu da bi pri toj brzini na vreme poceo da koci. Zato, nama vozacima je u interesu da budemo maksimalno oprezni kada prelazimo prugu. Nas zivot je u pitanju i niko nije duzan da nas “vodi za rucicu” ceo zivot.

 11. Šaban kaže:

  Kako 39 kada je prepodne bila još 31 ?

 12. Branko M kaže:

  Sve ste u pravu ali je život izgubljen a jedan uzdrman (mašinovodja)

  Kratkoročno je bitno poštovati saobraćajna pravila, a to ne abolira “sistem” da ne poradi na boljoj signalizaciji i preventivi.

  Ono što niko ne primećuje jeste da u 21. veku i dalje imamo željezničku prugu i puteve u “istoj ravni” … nadvožnjaci i podvožnjaci rešavaju sigurno nesreće i ne usporavaju željeznički promet… nisam čuo da iko radi na smanjenju broja ukrštanja u istoj ravni (ne može se svako ukrštanje rešiti ali…)

  U našoj zemlji/državi/sistemu se nigde sistematski be razmišlja o budućnosti i kvalitetu iste, pa zašto bi ovde!?

  Mislite o tome…

 13. MARINKO UGARKOVIĆ kaže:

  TAJ PRUŽNI PRELAZ JE TAKAV VEĆ PAR GODINA RAMPA POSTOJI ALI NEMA VIŠE SKRETNIČARA I NE RADI ČESTO TU PRELAZIM KOLIMA SVAKI PUT VOZ KADA NAILAZI USPORI I UPOTREBI ZVUČNI SIGNAL NA PUTU POSTOJE NA TRI MESTA ANDREJIN KRST VOZAČ JE UPOZOREN DA NAILAZI NA PRUGU ŽALOSNO JE IZGUBLJEN JE JEDAN ŽIVOT I KO ZNA KOLIKO JOŠ TREBA DA IZGINU DOK SE MOĆNICI NE SETE DA POSTAVE AUTOMATSKU RAMPU KADA SU UKINULI SKRETNIČARE.

OSTAVITE KOMENTAR