UNHCR opremio kuhinju

Dom „Kolevka“ u Subotici dobio dve izuzetno vredne donacije. Uz opremu vrednu 40.000 evra, iz republičke kase dodatno će biti izdvojeno devet miliona dinara.

U Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici su stigle dve dragocene donacije – oprema vredna 40.000 evra iz fonda UNFCR i devet miliona dinara iz republičkog budžeta.

kuhinja

Sredstva UNHCR, kojima su opremljene kuhinja i vešeraj, dobijena su na osnovu dogovora između Direkcije za izbeglice i „Kolevke“, koja je imala obavezu da obezbedi i opremi prostor za smeštaj maloletnih azilanata.

– Mi smo našu obavezu ispunili i pripremili dve prostorije, u kojima može biti smešteno osam osoba, a kolika će biti potreba za smeštajem tokom zime, ostaje da se vidi – izjavio je Nenad Kozomora, direktor „Kolevke“.

Zahvaljujući Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, u „Kolevku“ je stiglo i dodatnih devet miliona dinara, od kojih će trećina biti iskorišćena za termoizolaciju objekta i remont podstanice.

– Drago mi je što u socijalne ustanove u Subotici uvek dolazimo lepim povodom, a primer „Kolevke“ treba da slede i druge ustanove ovog tipa i da se aktivnije uključe i traže sredstva – naglasio je tom prilikom Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu rada.

Ni opreme, ni donacija ne bi bilo, da se lokalna samouprava na sve načine ne trudi da obezbedi što više sredstava za rad ustanova socijalne zaštite.

– Izuzetno je značajna saradnja svih nivoa vlasti i svih političkih opcija, jer u oblasti socijale ne sme biti mesta za političke razmirice, svi imamo jedan cilj, a to je da obezbedimo da ove ustanove što bolje funkcionišu – istakao je Milimir Vujadinović, član Gradskog veća za socijalna pitanja.

 

NOVOSTIKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR