Uprkos špekulacijama nije došlo do promene vlasti

Uprkos brojnim špekulacijama, do najavljivanog prekomponovanja vlasti nije došlo. Odbornik SNS Radmilo Todosijević objašnjava da je i on čuo priče po “čarsiji”, ali da nije učestvovao u razgovorima i pregovorima. Istakao je da oni ne mogu da zamisle poziciju bez odbornika SVM-a.

 

 

– U pregovorima ja nisam nisam učestvovao, a pošto nam je odbor raspušten mogu da učestvuju Bogdan Laban, Ilija Maravić i Gojko Radić kao koordinatori SNS-a u Subotici. Mislim da u vlasti u Subotici treba da parcipira SVM, jer je odluka većine građana na izborima. Oko prekomponovanja vlasti u Subotici su bile uglavnom čaršijske priče, a ne realna očekivanja – ističe Radmilo Todosijević odbornik SNS.

 

Odbornik DS-a Slavko Parać kaže da je Skupština legitimna i da iako je predsednica Skupštine bila 1000 kilometara daleko njena zamenica je mogla da da sazove skupštinu.

 

– SVM je proklamovao novu političku pojavu, a to je da želi da bude u vladajućoj koaliciji i da ima prava, ali ne i obaveze – rekao je Slavko Parać.

 

Odbornici u Skupštini grada su jednoglasno usvojili Deklaraciju o proglašavanju teritorije grada Subotice za teritoriju bez proizvodnje, gajenja i prometa genetski modifikovanih organizma kao i proizvoda od GMO, na 13. sednici lokalnog parlamenta.

 

Odbornici su jednoglasno usvojili Deklaciju Subotica grad bez GMO. U nacrtu deklaracije se, između ostalog, navodi, da je lokalna samouprava svesna da širenje tehnologije genetičkog inženjeringa, i uvođenje živih GMO i proizvoda od GMO u životnu sredinu mogu da nanesu neprocenjivu štetu po prirodnu raznovrsnost sredine, ekonomiju i da izazovu nesagledive dugoročne rizike po zdravlje građana.

 

Pojedini odbornici smatrali su da je današnja skupština nije sazvana na legitiman način i da bi trebalo da se otkaže. Nakon kraće rasprave ipak je usvojen dnevni red a odbornici su nastavili nesmetano rad. Tačka koja se odnosila na izbor Počasnog građanina je skinuta sa dnevnog reda.

 

Današnjoj sednici nisu prisustvovala četiri odbornika DSS-a koji su prešli u Srpsku naprednu stranku.KOMENTARI

 1. Long Dong Silver kaže:

  34!!!!?

  PS. Paaa…skoro da sam bio pravu,ono kao, hocu-necu-necu -hocu-hopa cupa…  ( cujemo se pocetkom oktobra meseca,Anno domini 2013-te)!…profa,laban&co…lsv,nezavisni,zavisni…ajd ako smete da izbacite iz “price” SVM!!!!…srdacno, za sve Vas koji ne kapirate moj nick( a ima ih ehhh)..Kurati Vas pozdravlja…a i tetka Piroska, vrhunska savetnica!

 2. Dong Dong kaže:

  Long-Long priznaj da ti je danasnji dan bio tezak i pun neizvesnosti. 🙂 Ali olaksanje je stiglo.

   

 3. Djuka kaže:

  Longi Dongi,koji si Ti *****…

 4. charlie13 kaže:

  onda treba da se zabrani pola proizvoda koji se nalaze po prodavnicama, da ne bude samo zabrana na papiru…
   

 5. @Long Dong Silver kaže:

  miki smiri se luzeru,smesan si svima,vrati dugove pa onda pametuj

 6. Long Dong Silver kaže:

  @Long Dong Silver:

  miki smiri se luzeru,smesan si svima,vrati dugove pa onda pametuj

  Izvini prijatelju..ali sta!!!??? miki,luzer,dugovi???!!! Ovim putem molim lepo javno izvinjenje!!! Niti sam miki ili sta vec! a za ostalo se obrati moderatoru..ima moju IP – adresu pa ti mozda kaze ko sam! Strasno…svasta!

OSTAVITE KOMENTAR