Uputstvo za rukovanje 2014-om godinom

Dragi moji, da se i ja javim na početku ove nove godine što je došla relativno očekivano. Lepo sam proslavio novu, u krugu ovdašnjih prijatelja. Bilo je uzbudljivo. Veselili smo se, plesali jeli, pili i radovali se novoj godini. Neko da nas gleda sa strane mislio bi da smo se usrali od sreće. Pa da kažem da i jesmo ali ne od sreće već od neizvesnosti još jedne godine u nizu koja će biti teška ali ćemo na kraju pobediti. To slušam od kad sam se rodio a, bogu hvala ima tome podosta godina. Pobeda se nazire ojačim dvogledom a ono šta je između je nepoznanica. Možda je tu jadac. Možda je to avantura za koju treba živeti. Ne iz moranja već iz čiste radoznalosti. JBG, kako godine prolaze sve sam manje radoznao ili me život priprema za "carstvo nebesko" koje je definitivno naše. To nam i Crkva obećava. Kada se popa malo jače "pričesti" onda po njegovim rečima našoj onozemaljskoj sreći nema kraja, pa je onda red a i opravdano da ga darujemo. Ipak je on direktna veza između nas i Boga. Kako nas isprati, takvi ćemo biti na sudnji dan pred sv.Petrom – skretničarem na raskrsnici ( nema kružnog toka ) pakao – raj.

kompas

Biti podanik nije lako. Ponekad treba prikočiti sa izjavama jer ovozemaljski sv.Petar uvek ima od nekud informacije. Čoveku se čini da se ispoved’o a ne seća se. Ja sam zaključio da priča iz kafane najduže dobaci. Tu kao da neko sedi i sluša kao u ispovedaonici modernog doba. Može to da bude i kafić ali ako piće ide bolje od kafe, red je da se zove pićić a ne kafić. Tako sedeti u pićiću i nije tako loše samo se prije svakog izricanja neke muške izjave treba ležerno osvrnuti a posle "deri". Mi smo penzioneri. Nas neće niko. Imamo mi našu dinastiju Krkobabića. Dok je njega biće i penzija ako je suditi po epohalnoj izjavi dragog nam zaštitnika koji se u naletu samopoštovanja duboko zapitao šta će biti sa penzioneroma kad njega ne bude.

 

Elem stigla nam je 2014 godina , nova , takoreći ispod čekića. Još nije devastirana , silovana, umazana,preglasana . Još je lepršava . puna nadanja , puna obećanja , pa da nam se počnu dešavati lepe stvari dok ih još možemo prepoznati. Kažu da nada umire zadnja pa ko velim ova moja što krepava je samo izolovan pojedinačni slučaj.

 

Predstoje nam izbori. Čin kao dokaz sazrele demokratije na našim meridijanima. Imaće malo specifičnu “sagu” (Hun.) ovdašnjih događanja. Momci na privremenom radu u politici strogo vode računa o tome da za ono što si glasao nema ni približan oblik ideje na koju se trudiš da ispucaš svoje glasačko pravo. Naime kada se završi glasanje, počinju trgovine između stranaka o koalicionim partnerstvima pa na vlast dođe neko za koga ni u ludilu većina ne bi glasala. Ne mogu se oteti utisku da svi mi koji stojimo u redu za glasanje imamo ustvari velike magareće uši , al ono baš velike.

 

Iz gore pomenutog predstoji nam godina puna borbe i kompromisa tj, svako će dobiti ono što ne želi. Zato je bolje da se držimo saveta iskusnog građanina – ako je silovanje izvesno, opusti se i uživaj.KOMENTARI

  1. Sivi kaže:

    beli daj meni malo toga sto uzimas da mi bude dobro

  2. pišta kaže:

    Predstoje nam izbori, to jeste tako a posle toga i pregovori i dogovori. Da li će nas opet po ko zna koji put iznenaditi svojim dogovorima? Očekujem eru radikalizma u Subotici i nekog iz tog tora na čelu grada. Radić, Laban, Maravić…

  3. su kaže:

    veoma lepo napisano!

OSTAVITE KOMENTAR