URS: Preletači obesmišljavaju izbore

Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da se transferima odbornika i poslanika iz stranke u stranku obesmišljavaju izbori i volja građana, kao i da se to može rešiti jedino promenom izbornog sistema.

 

URSPrelazak pet odbornika Demokratske stranke Srbije, Bunjevačke stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Subotice u odborničku grupu Srpske napredne stranke, kako se navodi, vrhunac je trenda koji se u našim skupštinama dešava već duže vreme.

 

"Već je i građanima jasno da se transferima odbornika i poslanika iz stranke u stranku obesmišljavaju izbori i volja građana. Ovaj problem može se rešiti jedino promenom izbornog sistema", rekla je zamenica predsednika Pokrajinskog odbora Vojvodine URS-a Ana Novković, navodi se u saopštenju.

 

URS će, dodaje se, u narednih mesec dana Skupštini Srbije predati predloge Zakona o direktnom izboru gradonačelnika i odbornika.

 

"Ovi zakoni daće građanima mogućnost da svoje predstavnike biraju imenom i prezimenom. Takođe, odbornici će direktno polagati račune građanima odnosno onima koji ih direktno biraju. Tada će, ukoliko žele da ponovo budu izabrani, morati da rade za opšte dobro, a ne za sopstvene interese", zaključila je Novković.

 

Inače, dosadašnjih pet odbornika DSS-a, Bunjevačke stranke i LSV-a u Skupštini grada Subotice pristupili su odborničkoj grupi SNS-a. Kako je na početku sednice Skupštine grada rekla predsednica lokalnog parlamenta Maria Kern Šolja, odborničkoj grupi SNS-a "Pokrenimo Suboticu" pristupili su dosadašnji odbornici DSS-a Stevan Bakić, Ljiljana Laban i Jasmina Stevanović i Bunjevačke stranke Srđan Evetović, koji su do sada bili deo odborničke grupe "Lista za Srbiju".

 

Osim njih, deo odborničke grupe SNS-a postao je i nekadašnji predsednik Gradskog odbora LSV-a u Subotici Veljko Vojnić. Ovim potezom je i u Skupštini grada ozvaničen prelazak većeg dela članstva subotičkog DSS-a u SNS, koji je objavljen krajem juna.KOMENTARI

 1. adkersu kaže:

  A sada lepo Veljko Vojnić neka se odrekne svoje direktorske pozicije koju je svojim pregalačkim (?) radom i iskrenim  zastupanjem interesa, ali samo svojih, zaradio zahvaljujući LSV. Njega sam naveo kao primer, ali i ostali preletači su iskreni zastupnici večite neregistrovane političke opcije zvane KVD (Kako Vetar/Vitar Duva). A i URS je otkrio fenomenalan novitet ili rupu na saksiji (može i mlaka voda) da bi bilo logično da se predstavnici građana biraju imenom i prezimenom.

 2. Loš Đak kaže:

  Ima li neko informaciju ko su sve preletači u zadnje vreme na subotičkoj političkoj sceni? Evo za Veljka smo čuli. Istina, koliko ja znam, taj se malo pogubio (čitaj: nudio se na sve strane) pre nego što je uspeo negde da sleti. Taj “naviga” k’o onaj nesretni putinov ždral 🙂

 3. pauk kaže:

  Izbori vise nemaju smisla, parlament je prazan uglavnom.

  Vreme je za novi sistem vlasti

OSTAVITE KOMENTAR