Uručena licenca privatnom gerontološkom domu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin uručio je licencu za rad privatnom Domu za smeštaj starih lica „Baćo i Nana“. Reč je o prvom privatnom domu koji bi imao licencu za rad u Subotici.

 

aleksandar-vulin

Nakon toga ministar se sastao i sa gradonačelnikom Subotice sa kojim je vodio razgovore o jačanju kapaciteta Centra za socijalni rad usklopu aktivnosti koje imaju za cilj uvođenje reda u ovu oblast socijalnog zbrinjavanja. Dom za stare u Zagrebačkoj broj 13 tako je postao prvi privatni dom sa licencom u našem gradu.

 


Vulin je pohvalio subotičku lokalnu samoupravu jer nije smanjila novac iz budžeta za socijalna davanja i istakao da treba da se uzme od bogatijih, a ne siromašnih.

 

Da bi se stalo na put nesavesnim preduzetnicima i uveo red u ovu oblast, u maju prošle godine uveden je Pravilnik o licenciranju organizacija socijalne zaštite. Od uvođenja novih pravila, zeleno svetlo za rad do sada je dobio samo ovaj privatni dom.

 

Zbog neispunjavanja uslova, nedavno je stavljen katanac na čak 6 privatnih gerontoloških domova u našoj zemlji. Ministar Vulin je istakao da rigorozna kontrola neće zaobići ni državne gerontološke centre.KOMENTARI

 1. Djuka kaže:

  Zagrebacka 13?? 

  Bas divno mesto za nase stare sugradjane, odlicna lokacija za poslednje dane.

 2. stormwatch kaže:

  Cek, cek cek… "Vulin je pohvalio subotičku lokalnu samoupravu jer nije smanjila novac iz budžeta za socijalna davanja i istakao da treba da se uzme od bogatijih, a ne siromašnih."

   

  A prodavnica za sugradjane koji boluju od dijabetesa? Gde se ona dedne u ovoj njegovoj izjavi. E, svasta.

 3. Nebitno kaže:

  Pratio sam "događaj".

  Koliko mnogo reči, koliko mnogo "faca", koliko mnogo "novinara" du*euvlakača, koliko mnogo "medija" sa katastrofalno lošim sadržajima, koliko mnogo utrošenog vremena svih njih… za tako malo važnu stvar za ŽIVOT svih nas. A tek naziv "Baćo i Nana"! Što bi rek'o Vučić: "Ništa gluplje nisam čuo".

   

OSTAVITE KOMENTAR