Uskladišti svoje ideje

Od 7. septembra 2012. godine Fondacija „Danilo Kiš“ raspisuje konkurs za realizaciju projekata iz oblasti omladinske kulture i stvaralaštva u prostorijama Omladinskog kluba “Skladište”. Konkurs je osmišljen radi uključivanja omladinske populacije u redovne mesečne programe Fondacije “Danilo Kiš”, a koji uključuju: filmske projekcije, predavanja, tribine, koncerte, izložbe, radionice, književne večeri i druge programe kulturnog i edukativnog karaktera, namenjene mladima.

 

Prijavni formular pogledajte ovde uskladisti svoje ideje formular


Svi mladi ljudi, omladinske i nevladine organizacije, udruženja građana, umetnici, kulturni radnici i ostali pojedinci sa teritorije Grada Subotice, zainteresovani da u prostorijama Omladinskog kluba „Skladište“ organizuju kulturne i edukativne programe namenjene mladima, na kvalitetnom, umetničkom nivou, mogu da prijave svoj projekat na: office@danilokis.rs, nakon što popune odgovarajući prijavni formular na adresi: www.danilokis.rs. Selekciju projekata vrši stručni tim Fondacije „Danilo Kiš“. Odabrani projekti biće uvršteni u redovni mesečni kulturni program Fondacije „Danilo Kiš“.

 

Takodje, svi mladi sa teritorije Grada Subotice, uzrasta od 16 do 35 godina, imaće i od ove jeseni priliku da učestvuju na besplatnim, dvojezičnim umetničkim radionicama za mlade u okviru likovne radionice Medijala, koja se održava jednom sedmično u ateljeu Umetničkog studija Medijala, na adresi Adolfa Singera 19 i vodi je likovni pedagog i slikar Goran Vuletić.

Za one željne kreativnog pisanja, organizuju se radionice na srpskom i mađarskom jeziku a održavaju se jednom nedeljno u prostorijama Omladinskog kluba „Skladište“. Radionicu na srpskom jeziku vodi subotički pisac i prevodilac Robert Tili, a na mađarskom mladi pisac i publicista iz Subotice Atila Širbik.

 

U oktobru počinje i pozorišna radionica koju vode glumci – Bela Kalo na mađarskom i Vladimir Grbić na srpskom jeziku nemenjena mladima koji su uspešno prošli audiciju održanu u junu ove godine. Radionice su besplatne i održavaće se dva puta sedmično u Omladinskom klubu „Skladište“.

 

Foto: www.danilokis.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR