Uskoro 11. Summer3p festival

Ovogodišnji, 11. po redu, festival elektronske muzike Summer3p održaće se od 18. do 21. jula na već tradicionalnoj party lokaciji – Termalnom bazenu i Muškom štrandu na Paliću.

 

Na ovogodišnjem festivalu, nastupiće neki od najaktuelnijih izvođača evropske i regionalne elektronske scene, kao i talentovani DJ-evi iz Subotice.

 

Prošle godine je ugledni engleski časopis The Guardian na svom sajtu dao pregled od osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama. Pod nazivom Summer3p: Serbian SPA predstavljen je i Summer3p kao festival elektronske muzike u kojoj možete uživati iz udobnosti „gigantskog džakuzija“. Ovo je još jedno priznanje za zanimljiv koncept Summer3p festivala, ali i za veliki entuzijazam koji organizatori, NVO AŠC i Fondacija Danilo Kiš, svake godine ulažu da bi napravili jednu od najboljih žurki u ovom delu Evrope.

 

Podsećamo vas da su dve fotografije sa Summer3pa 2009. godine ušle u finale manifestacije UK Festival Awards u kategoriji Fan Photo Award. UK Festival Awards je najpoznatija manifestacija koja se bavi festivalima i tretira se kao Oskar u muzičkoj industriji (kada su festivali u pitanju). Summer3p se tada našao u društvu najpoznatijih evropskih festivala kao jedini festival iz Srbije i regiona.

 

Organizatori Summer3p festivala i ove godine su se potrudili da kreiraju raznovrstan i zanimljiv dnevni program. Posetioci festivala moći će svoj aktivizam i talenat da ispolje učešćem u nekoj od radionica (audio, video, foto, slikarskoj i ekološkoj radionici za decu), ili sportskim aktivnostima i turnirima (joga, moderan ples, odbojka na pesku, badminton i prezentacija „Su Team” škole sporta za decu).

 

Summer3p je i dalje društveno angažovan. Javna zagovaranja i kampanje koje ćete sresti na festivalu su: “Stop nasilju”, “Clean Lake Palić” i “Zvuk ptica”.

 

Summer3p festival 2013 predstaviće svojim posetiocima projekat zaštite ptica sa jezera Palić i Ludaš. Projekat “Zvuk ptica” okupio je konzorcijum NVO oko zadatka da promeni zakonsku regulativu koja reguliše lov na dve vrste ptica, da popularizuje temu kod mladih/dece i kreira prvu srpsku online bazu zvukova ptica.KOMENTARI

  1. bambi kaže:

    A, sada, nekima u inat, treba postaviti duplo jače ozvučenje!
    Produžiti žurku do 06h ujutru, a potom organizovati afterparty, sve do 09h.
    S obzirom da ste nam jedino ovaj festival ostavili!
    (dobro, ako izuzmemo Dužijancu i Interetno – gde se inače ludo provodimo)   

OSTAVITE KOMENTAR