Uskoro novi ekrani i bicikle

JKP„Parking“ započelo je proceduru nabavke novih displeja za stanice “Su Bike” sistema za iznajmljivanje gradskih bicikala na parkingu iza Otvorenog univerziteta i u Dudovoj šumi kod Hale sportova, koje su uništili nepoznati počinioci u prethodnom periodu. Šteta procenjena na oko 300.000 dinara, biće sanirana u toku naredne dve nedelje, poručuju iz JKP„Parking“.


Procedura nabavke novih displeja trajaće duže nego što je očekivano zbog toga što su uništeni ekrani napravljeni pre osam godina i više se ne proizvode. Ipak iz JKP„Parking“ očekuju da će za dve nedelje firma iz Novog Sada obezbediti nove ekrane za stanicu kod Dudove šume i Otvorenog univerziteta koje trenutno nisu u funkciji.
Iako su bicikle privremeno zarobljene na dve stanice koje ne rade, u funkciji su one kod “Male gostione” na Paliću, u Malom Bajmoku kod Buvljaka i na stanici kod bazena na Prozivci. Oko četrdeset bicikala, koje služe kao prevozno sredstvo kako turista tako i građana, redovno se servisiraju.

Da biste iznajmili bicikl potrebno je izraditi trajnu karticu, koju ove sezone ima oko 850 građana i turista. Sistem za iznajmljivanje bicikla “Su Bike” ima za cilj i promociju bicikla kao alternativnog prevoznog sredstva koje je ekologično i ekonomično.
Iz JKP „Parking“ najavljuju da će do kraja jula biti nabavlejno još 30 novih bicikala.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. avet kaže:

  Popravite vi i biciklističke staze, jer će nam bubrezi otpasti od silnog truckanja.
  A ni točkovima bicikala ne prijaju biciklističke staze u ovom stanju.

 2. avet kaže:

  Popravite biciklističke staze da to liči na stazu, jer nam otpadoše bubrezi od silnog truckanja.
  Ako je Subotica grad bicikala, valjda građani zaslužuju kvalitetne staze.
  A ni točkovima bicikli ne godi “kvalitet” subotičkih biciklističkih staza.
  Životni vek bicikala je barem upola manji zbog silnih rupa, rupetina, kratera i udarnih bankina.

 3. istina kaže:

  Pa cemu sluze nadzorne kamere? Ako nadzorne kamere ne mogu da snime pocinioce…onda ih sklonite.

 4. ludilo u mozgu kaže:

  Misljenja sam da je ovo bila namerna diverzija da bi se uslo u nabavku novih rekvizita za ovo. Nisu se nadali da ce potrajati cak 8 godina, pa angazovali neke klince da rasture to i da se opet mazne neka sitna lovica na nabavci ovih ultra mega giga novih ekrana.

 5. Gradjanin turista kaže:

  Bas bih da znam kako turisti dobijaju tu trajnu karticu, tj kako iznajmljuju bicikle?

OSTAVITE KOMENTAR