Uskoro popravka fasade Tehničke škole

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, predsednica Skupštine grada Marija Kern Šolja i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje dr Etela Jerinkić, održali su danas sastanak sa direktorkom Tehničke škole „Ivan Sarić“, Eržebet Ivanović i članovima Saveta roditelja i Školskog odbora, sa temom rekonstrukcije fasade Tehničke škole „Ivan Sarić“.

 

Problem fasade Tehničke škole „Ivan Sarić“ star je nekoliko decenija, a radi se o stogodišnjem školskom objektu čija fasada do sada nije rekonstruisana, što dovodi u pitanje bezbednost učenika i zaposlenih. Problematiku rešavanja oronule fasade otežava činjenica da je školski objekat proglašen spomenikom kulture, a takođe je u toku postupak prenošenja vlasništva nad pomenutim objektom, sa Republike na Pokrajinu, u skladu sa Zakonom o prenosu nadležnosti sa Republike na Pokrajinu.

 

Gradonačelnik je izvestio prisutne da je u komunikaciji sa Pokrajinskim sekretarom za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, kao i predstavnicima Fonda za kapitalna ulaganja dobio uveravanja da će na narednom sastanku Upravnog odbora Fonda za kapitalna ulaganja biti pozitivno rešen zahtev grada Subotice za dodelu sredstava za popravku spoljašnje fasade škole u iznosu 40 miliona dinara, čime bi bila rešena prva faza radova, navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika.

 

Predstavnici Školskog odbora su, svesni limitiranih finansijskih mogućnosti Grada, kao i nadležnosti po pitanju objekata u vlasništvu AP Vojvodine, izrazili zahvalnost lokalnoj samoupravi na pokazanoj spremnosti da se njihovi problemi rešavaju.KOMENTARI

 1. brat kaže:

  problem je stvarno velik i nadam se da ce se pozitivno resiti… no pitam se: zar su pre nekoliko godina u toku neke kampanje sa sve Pajticem morali graditi novu fiskulturni salu umesto da su renovirali zgradu skole… uostalom, valjda se od raznih udruzenja naplacuje neka lova za koriscenje iste fisk. sale pa se i to moglo usmeriti u obnovu fasade…. naravno potrebna je i moderna fiskulturna sala, ali to je kao kada bi ja na svoj plac sagradio modernu teretanu a zivim u kuci cumezu…. 😳

 2. Kist kaže:

  Gradonacelnice nisam bas sasvim siguran da znate sve te svari oko prenosa nadleznosti i finansiranja. Sacekajte malo da vam “Ma daj” pojasni sve te stvari on je ipak ekspert.

 3. Lili kaže:

  Dobro je da se to resi i popravi. A, posle kada pogledas skoro sve  skole su stare i  neodrzavane i u slicnom stanju. 

 4. Nikola kaže:

  Sledi hemijska skola, koja je takodje u veoma losem stanju. 

 5. palićanka kaže:

  Muzičku školu ne vide, ta im je najbliža.U “centru centra grada” pored gradske kuće, gde im je “radno mesto”

 6. Neša kaže:

  Dragi sugrađani! Dok ste vi verovali medijima finansiranim od strane lokalne samouprave, Pokrajine, Republike, domaćih “nevladinih” organizacija i izdajnika, stranih plaćenika i ostalih “nezavisnih, objektivnih i dobronamernih stručnjaka”, ovaj grad je propadao, još uvek propada i propadaće jer po tom pitanju VI ništa ne radite!

 7. stormwatch kaže:

  Zasto vlada Srbije nije pod depechom “Hitno” poslala Suboticanima novce za obnovu fasade a koncerti seoskih pevacica i mafijaskih majki su sponzorisani od strane poreskih obveznika?

OSTAVITE KOMENTAR