Uskoro se skida zavesa sa Pozorišta

Kako iz Direkcije za izgradnju grada kažu, sa objekta Narodnog pozorišta krajem nedelje skidaće se skela, nakon čega predstoji svečani čin primopredaje, po protokolu Grada Subotice.

Narodno-pozoriste

Kompletna faza je završena, prozori i vrata su postavljeni. Ostalo je da se uredi prostor i trotoar oko Pozorišta, i da se stepenici oblože granitnim pločama, sa čime se završava Četvrta faza radova.

Sredstva za Petu fazu dodeljena su, a trenutno se čeka na odobrenje za pokretanje javne nabavke od Uprave za kapitalna ulaganja. Raspoloživa sredstva za Petu fazu su 225 miliona dinara sa pdv–om. Sredstva su obezbedjena iz Uprave za kapitalna ulaganja, Ministratva kulture Republike Srbije, Gradskog budžeta i iz budžetske rezerve Republike.

 

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. EagleX kaže:

  Primopredaju cega? Pozorista bez scene?

 2. treća-sreća kaže:

  Nešto poput nedovršenog mosta u Valjevu od pre neki dan. Svaka nova vlast kao da se trudi da se što više obruka i izblamira… i opštinska i republička. Bruka i sramota. Sve laž i prevara, sve gore i gore… kurve političarske nas sve više i više za**bavaju.

  Živim za dan kad će već konačno ovoj potlačenoj rulji da pukne film. Vreme je već da im se na**bemo majke.

 3. safet kaže:

  ma staima i dase skida koda ce suboticani ici u pozoriste. nisu bili 2x u pozoristu a sad im kao toliko hfali pozoriste. po meni zauvek bih trebalo ostaviti u rusevinama dok se malo narod ne edukuje i ne obrazuje. hfale vama kafici i kockarnice jel vidim da su od jutra do mraka puni!!!

 4. gari kaže:

  Safet tebi fali kurs srpskog jezika pa onda u pozorište da se malo edukuješ!

 5. ataka kaže:

  Safete, išli su subotičani i ranije u pozorište, dok si ti bio u nekoj vukojebini, a idu i sad, iako nemaju bogzna kakve uslove, niti glumci, niti publika, ali ti tamo ne zalaziš naravno, pa i ne znaš.

 6. Mister No kaže:

  @ ataka, @ gari Ljudi nemojte biti na kraj srca, preoštri Ste sa našim drugom Safetom. Možda se čovek služi autohtonim pismom koje je za nas nerazumljivo. @ ataka , u pravu Si. S obzirom na uslove pozorište radi fenomenalno. Biću iskren , unazad četiri godine pogledao sam samo tri predstave koje su me oduševile. Međutim, imam poznanike koji redovno posećuju predstave . Subotici je potrebno pozoriše, zakulisne radnje oko tendera i građevinskih radova su posebna priča . Safete druže moj, godišnja članarina u Gradskoj biblioteci je 800 ili hiljadu dinara, ja sam platio 400 RSD u vreme kad je bio popust. Preporučio bih Ti da se učlaniš u biblioteku, ako ne voliš da čitaš knjige možeš da posećuješ kvalitetna predavanja. Nisam fanatični čitač knjiga ali povremeno svratim do pozajmnog odelenja Gradske biblioteke.

 7. stormwatch kaže:

  Nemojte se zhestiti na Safeta, ja sam prvo mislio da je on bot i troll, ali covek je super interesantan i pre svega iskren u svojoj zaostalosti, savrsen za razvoj i razradu nekog lika iz pasivnih krajeva u nekoj buducoj predstavi koja bi mogla da bude prva odigrana u tom novom pozoristu jednog dana. Ali za takvu predstavu, kulise i kompletirane scene uopste nisu potrebne, taj surovi prazan prostor pun opasnosti sa gradilista je vise nego primereni habitat za prequel Safetove avanture pre Subotice.

  Iz njegovih prica jedno mi je jasno i ja ga razumem, covek ima problema sa vratom, a ti bolovi znaju biti pain in the ass. A probleme sa vratom stekao je frapirajuci se kada je prvi put video semafor u Subotici, i tako…sve sto je novo i neverovatno u tom „belom svetu“ zaokuplja nevidjenu paznju novih stanara Subotice, a stajati na subotickom vetru fixiran satima u taj cudni sklop svetala koja se u preciznim intervalima (od crvenog na zuto 32 furija kurjaka…) smenjuju bez ikakvog razloga, zna posle da ostavi i neke posledice za koje on jednostavno nema objasnjenja.

  Ali no problem! Glavu gore Safete! Nisi ni prvi ni poslednji!

 8. JaPaDa kaže:

  Hfali? Ovo je biser! XD Safete junačino samo napred!

 9. safet kaže:

  vidim ovde mnogo madjara i hrvata kojima smeta odakle je ko doso, a ustvari su oni dosli iz AZIJE bogu iza nogu! madjari negde iz mongolije a rvati negde iz sibira ko ce ga znati. prema tome kad prozivate nekoga odakle je doso zapitaj te se vi gde su vam bili preci…
  ja sam rodjen u norv a moja baba, dida, pradida i td su odavde…

 10. safet kaže:

  @ stormwatch
  hvala na podrske…

  @ Mister No hahahah ti si bijo na tri prestave ove godine ajde molimte koga farbas, ne znas ni gde se odrzavaju prestave i ti nesto pametujes… poznajes ljude koji idu u pozoriste hahahah e to je vec istina.. ali kontam da to nisu subotikani jer oni neidu u pozorista vise su za kafane i kockarnice prosetaj te malo gradom pa ce te vide ti…

 11. Lenin kaže:

  @ stormwatch
  @ stormwatch
  hvala na podrske…
  Čova je stvarno skont’o tvoje reči. 😀

 12. stormwatch kaže:

  @Lenin

  Gospodine Lenin, zar ste sumnjali da se necemo skontati jasno, ne?

 13. gari kaže:

  Safete nadam se da nećeš ići u pozorište, ti si jedan od onih koji ne gase zvuk na mobilnom telefonu u toku predstave, koji jedu kokice u toku predstave ili grickaju suncokret, podriguju, prde i kojima mnogo toga Hfali u glavi da bi razumeli Subotičane.

 14. Mister No kaže:

  @ Safet je moj idol . Safeta za precednika ( predsednika ). Safete hvala Ti što postojiš, što nam dižeš moral . Tvoji komentari ulepšavaju dan i unose zrake sunca u sivilo svakodnevice, brate osvetljavaš mračne tunele.

 15. Mister No kaže:

  @ stormwach Svaka čast jer Ste podržali Safeta . 🙂

 16. Mister No kaže:

  @ stormwach Moj duboki naklon , skidam kapu pred Vama ( vašim komentarom ). Prevazišli Ste sebe samog ‘ podržavši ‘ Safeta, tj. uzevši ga pod zaštitu. 🙂

 17. Mister No kaže:

  @ safet Izvini za jučerašnji komentar koji sam Ti uputio ( Safet za predsednika ) jer je bio začinjen ironijom, kod mene ironija proradi posle boravka u kafani. Da li sam tipični Subotičanin ne znam, ali ponekad svratim u kafanu. Želim Ti puno uspeha u daljem radu ! 🙂

 18. ROKI kaže:

  mrzim cigane bate!!!! Safete pop…!!!!

OSTAVITE KOMENTAR