Uskoro video nadzor u gradu

Predsednik Savet za bezbednost saobraćaja u gradu, Darko Antelj kaže da je jutros izdat nalog da se izradi idejni projekat o video-nadzoru  u gradu.

 

Video nadzor

Antelj obajašnjava da će javnu nabavku da sprovodi Direkcija za izgradnju grada i da bi početkom godine trebalo da se zna izvođač radova.

 

U Savetu kažu da je obezbeđeno pet miliona dinara za celokupan projekat i da kamere biti postavljene na svim važnijim raskrsnicama, a sve u cilju smanjenja saobraćajnih prekršaja.

 

Pored toga, video nadzor će biti postavljen na nekoliko javnih površina kako se više ne bi nanosila milionska šteta gradu od krađe saobraćajnih znakova, šahti, uništavanjem javnih objekata. 

 
 


KOMENTARI

 1. Zrnce kaže:

  Konačno.

 2. Kojot kaže:

  Kontam da je Orwel bio u pravu!

 3. Mister No kaže:

  Nije loše ali sumnjam da će to poboljšati bezbednost.Jasno je svima kako nam funcioniše pravosuđe . Ove kamere će najviše koristi doneti onima koji će zaraditi na njima. Daj Bože da grešim.

 4. Subotičanka kaže:

  Ovo je samo još jedan način da se uzmu pare, nije to zbog bezbednosti već zbog punjenja budžeta. Najbolje da uz registraciju plaćamo i buduće kazne pa bi moglo i na čekove a kazne će dobiti obični smrtnici bez novca i veza! Sramota!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. A-ha kaže:

   

  Kojot:

  Kontam da je Orwel bio u pravu!

   

   

  I te kako…već imamo "Velikog brata" iz "1984" a i "Farma" se emituje na jednoj televiziji…mislite da je to slučajnost?

 6. Petar.SU kaže:

  Ma ljudi ovo je odlicno, taman da se smanji vandalizam koji se sprovodi nad nasim gradom. Ma nek zarade oni, nama ce se isplatiti svakako jer nam nece otkidati svaki put za kradju znakova i ostalih stvari. 🙂

 7. Mr IKS kaže:

  Halo ljudi,citajte smireno.Radi se samo o IDEJNOM PROJEKTU.Drugim recima,para u budzetu uvek ima,samo treba naci nacin,kako ih  DRPNUTI.A kamera ,koliko banaka,pa jos puta 3.

  Pa,nece da se kradu  torbe,lancici,bakarni kotlovi i kotlici,sunke i kobasice iz pusnica,

  alate iz garaza,livenih kada i pumpi iz avlija,…itd,kad ih u centru grada ni nema,kao i POLICIJE.Ovo je davno zaboravljena varos,cak i za Dodjose !!!

 8. Pametnjaković kaže:

  Molim barem jednu ili dve kamere sa mogućnošću noćnog snimanja postaviti u ulicu Age Mamužića, pored socijalnog.

  I da se svaki sledeći dan pusti snimak u javnost na nekoj subotičkoj televiziji, da se vidi od čega tamo drveće tako brzo raste.

 9. CICIRINELLA kaže:

  Uopšte mi nije jasno čemu te kamere, čemu to bacanje para i iživljavanje. Od besa ne znaju šta više da rade da što manje rade. Pa zar nisu dokazali da formiranje Komunalne policije predstavlja promašaj i prevaru veka. To je bio samo izgovor za zapošljavanje partijskih kadrova.  Posle dve godine njihovog nerada samo još veći haos u gradu. O grbaču građana su okačili đžabalebaroše i trutove sa debelim platama. Do sada ni jedan jedini put nisu intervenisali u Blaška Rajića za drska i bezobrazna parkiranja. Dnevno po stotinu nepropisano parkiranih vozila a on samo projure rad svojih privatnih poslova i tačno prvog u mesecu po svoju debelu ničim zasluženu platu. Dokle više , dokle?

 10. Novinar kaže:

  Bas me zanima koja ce firma dobiti posao.

 11. Zulu kaže:

  Kamere su okej.

  Ali. Nije svejedno ko gleda te snimke. Kamere se ne instaliraju samo zato da bi se npr. posle ubistva (ne daj bože!) nešto tražilo na tim snimcima. Iza tih monitora treba da budu obučeni policajci, koji će video "live" osobu koja je potencijalni prestupnik, i spoznati rizičnu situaciju.

  Ali (broj 2): obučen i policajac u jednoj rečenici – nažalost nonsens za Suboticu. 

 12. zlatna ribica kaže:

  Ali čekajte, pa zar ov već nije završeno?!

  Pa, na ovom sajtu je bilo reči pre oko godinu i po dana da je projekat napravljen pa je bilo skicirano na slikama gde će koja kamera stajati i koji ugao gledanja imati?

  Lično je Modest Dulić rekao da će se kamere "iznajmljivati" od Telekoma, koji će da finansira nabavku, postavljanje i održavanje kamera, a da će Grad to plaćati mesečno…

  Kakva je sada ovo priča?

OSTAVITE KOMENTAR