Uspeh mladih subotičkih informatičara

Zvonimir Rudinski, Petar Kupusarević i Luka Pavlović, đaci Tehničke škole „Ivan Sarić“- smer Informacione tehnologije, osvojili su visoko treće mesto u Finalu devetog informatičkog takmičenja za učenike srednjih škola “RAF Challenge 2017”, koje organizuje Društvo matematičara Srbije i Računarski fakultet iz Beograda.

Na predlog profesora programiranja Alač Zoltana, subotički đaci su se prijavili na ovo takmičenje gde su na slobodnu temu mogli da naprave video igru ili aplikativni program.

Zvonimir, Petar i Luka, učenici drugog razreda subotičke tehničke škole, odlučili su da naprave razvojno okruženje pod imenom KM&SU IDE kojim bi pomogli ljudima da lakše nauče programiranje.

Luka i Petar su zajedno radili grafički interfejs, Petar je pisao i ugrađenu dokumentaciju dok je Zvonimir radio funkcionalnost dugmića, polja za unos i ostalih komponenti.

ucenici tehnicke skole ivan saric

Profesor Zoltán Alács,  Zvonimir Rudinski, Petar Kupusarević i Luka PavlovićKOMENTARI

 1. Tomislav Mačković kaže:

  Ponosan sam na ove momke, posebno sam radostan zbog Zvonimira jer sam mu rođeni stric 🙂 čestitke..

 2. Milos kaže:

  Bravo momci! Trece mesto u Srbiji nije mala stvar i treba da se pise o tome.

 3. ivona kaže:

  bravo momci!

 4. stormwatch kaže:

  Ovo su momci koji zasluzuju punu paznju medija. Poznajuci odnos Beograda prema onima koji dolaze iz Subotice, sasvim sam siguran da su momci zasluzili i ubedljivo prvo mesto na tom takmicenju.

 5. Stefan kaže:

  Ne razumem – ja sam isto iz Subotice, prosle godine sam osvojio 1. mesto na tom takmicenju i nigde nije bilo reci o tome…

 6. Anonimni kaže:

  Bravooooo

OSTAVITE KOMENTAR