Uspešno završene radionice za darovitu decu

Oko 60 darovitih učenika iz sedam subotičkih osnovnih škola završilo je učešće u programu koji ima za cilj promenu načina učenja dece i poboljšanje njihovog funkcionalnog znanja. Radi se o NTC programu, u čijoj izradi su učestvovali predstavnici MENSA-e, a koji se sprovodi u 15 zemalja i čiji se rezultati vide već posle mesec – dva. Deca i njihovi roditelji su prezadovoljni efektima, a da li će ove radionice biti nastavljene zavisi od toga da li će ih finansijski podržati lokalna samouprava.

DSC_0739

   

Jedan od najinteligentnijih ljudi na svetu i predsednik MENSA-e u Srbiji Uroš Petrović gostovao je i juče u Subotici i bio predavač za oko 60 darovitih učenika četvrtog razreda iz sedam subotičkih osnovnih škola. Interaktivnim načinom, neposrednim pristupom, zagonetnim pitanjima i pričama Petrović stvara moždanu avanturu i predstavu u kojoj deca uživaju, razmišljaju i učestuju sa odgonektama. Efekat se ogleda u tome što deca na drugačiji način pristupaju usvajanju znanja, a mnogi su time i popravili ocene. Efektima su zadovoljni i roditelji.

 

Radionice su održane u sklopu  "NTC sistema učenja" gde Petrović, zajedno sa dr Rankom Rajovićem, promoviše i prenosi znanja i umenja putem radionica i predavanja.

 

Sekcija za uspešnu i darovitu decu okuplja 60 učenika iz sedam osnovnih škola. Jučerašnja radionica bila je poslednja u nizu od 10 blok radionica koje su  realizovane u OŠ "Miloš Crnjanski”.

 

NTC program je skraćenica od „Nikola Tesla Centar“ – odsek za darovite u okviru Saveza učitelja Srbije, koji funkcioniše i u Mensi Srbije, Matici Srpskoj i u Društvu učitelja Novog Sada.

DSC_0678

DSC_0672

DSC_0608

DSC_0717

 

YuEco

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR