Usvojeni predlozi izmena poreskih stopa

Članovi Gradskog veća usvojili su predlog Odluke o visini stope amortizacije za utvrđivanje poreza na imovinu grada Subotice, zatim o stopama poreza na imovinu i o obavezi podnošenja poreskih projava za utvrđivanje poreza na imovinu za nepoktetnosti obaveznika koji ne vode knjige.

 

Ovom odlukom utvrđuje se stopa amortizacije za koju se umanjuje vrednost nepokretnosti, osim zemljišta, koja čini osnovicu poreza na imovinu obaveznika koji ne vode poslovne knjige. Stopa amortizacije iznosi godišnje 0,8 odsto, a najviše 40 odsto.

 

vetjeIzmenama i dopunama Zakona o porezu na imovinu od 30.maja 2013.godine promenjen je način utvrđivanja poreza na imovinu nepokretnost kod lica koja vode i ne vode poslovne knjige, jer se izmenila poreska osnovica. Do sada je grad donosio odluke o visini poreske stope, a sada će grad biti zoniran i porez će se određivati na osnovu zone gde se nepokretnost nalazi. Predlog odluke ide na skupštinu i ukoliko ga usvoje odbornici stupa na snagu 1.januara 2014.godine.

 

Članovi veća usvojili su i predlog Odluke o oslobađanju dela obaveza plaćanja komunalnih usluga za ratne i vojne invalide, porodice palih boraca i članove porodica umrlih ratnih vojnih invalida koji su učestvovali u oružanim akcijama posle 17.avgusta 1990.godine.Predlog je da se računi za komunalne usluge umanje za 50 odsto i to se ne odnosi samo na račune za “Subotičke toplane” i “Subotica gasa”. U Subotici ima 190 ratnih i vojnih invalida.

 

Usvojen je i predlog Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za prvih devet meseci. Grad je za prvih devet meseci raspolagao sa 3 milijarde 237 miliona dinra, što iznosi 57,17 odsto planiranog obima, a u odnosu na isti period prošle godine raspolagao je sa 9,47 odsto manje novca. Članovi veća su usvojili predlog da se za vršioca dužnosti direktora “JKP “Čistoće i zelenilo” imenuje Josip Kovač Striko, a “Pogrebnog” Vesna Prčić.

 

Sve odluke će biti poslate na skupštinsko usagalašavanje,a naredno zasedanje lokalnog parlamenta trebalo bi da bude 21.novembra.KOMENTARI

 1. Suboticanin kaže:

  Šta to znaci za nas obicne gradjane iz ove informacije nista ne znamo.Ako je manje nego ove godine onda je u redu ali ako je vise, onda je to samo povecanje pljacke gradjana jer su ove godine drasticno povecali porez na nepokretnosti i to je jad za ovaj napaceni i opljackan narod koji sve manju kupovnu moc ima (plate, penzije nista ne prate)

   

 2. treća-sreća kaže:

  Hoćete li nas još više oderati za porez na imovinu, majku li Vam lopovsku i džabalebarošku??? Treba Vas sve koliko Vas se nakotilo namiriti. Ma, gov**** motku u ruke, pa Vas sve razjuriti.

 3. виктор kaže:

  У коју зону спада Теслино? Треба да смо јефтинији од Радијалца и Прозивке

 4. roki kaže:

  Ubice nas sa porezima u buducnosti. A naravno uvek imaju izgovor da su im naprednjaci uskratili prihod od poreza na dohodak gradjana pa sad oni moraju da traze alternativne nacine za popunu gradskog budzeta. A sto ne bi za promenu otpustili polovinu neradnika u gradskim javnim preduzecima ili smanjili sebi plate za 20 %…

   

  Ali i treba da nas ***** u mozak, kad nemamo snage da izadjemo na ulice i da im kazemo sta mislimo o njihovim predlozima. Kako ih samo nije sramota?

 5. roki kaže:

  Kovac striko……Heheheheheh. ne bi mu dao ovcu da mi cuva….

   

  Sad ce i toplana da digne cene a inace je gas pojeftinijo. Naravno da imaju izgovor jer je struja poskupela. A zamislite oni koriste kao energent gas a ne struju ali sta obican covek zna, kome da se buni. Dok mi budemo ovako mirni Vojvodjani, *****************….bez organizovanog otpora i demonstracija i dalje ce da nas **********

OSTAVITE KOMENTAR