Utakmica ima raznih

Ako pažljivije, po principu pronađi razliku, pogledate fotografije koje slede, pored sadržaja u korpama možete uočiti i promene u prirodi koje svedoče o tome da su snimljene u razmaku od nekoliko nedelja.

Takođe možemo zaključiti da neko, verovatno JKP “Čistoća i zelenilo” ove ulične korpe redovno prazni, ali isto tako da ih drugi “uredno” puni kućnim smećem.

Pitanje je samo trenutka ko u ovoj utakmici vodi, a činjenica da svi gubimo.KOMENTARI

 1. Janoš.. kaže:

  Čistoča i zelenilo…? svi SNS kadrovi su tamo zaposleni-administracija se nakotila tako da ni mesta za sedenje više nemaju…

 2. K. kaže:

  Da je taj neko imao kontejner ili zelenu kantu i da se iz njih kućno smeće odnosi u normalnim intervalima sigurno ne bi bacao tu.
  Da se ova kanta sa slike redovno prazni, ne bi se toliko prepunila.
  Uostalom nije bačeno na travnjak ili na trotoar, bacio je u kantu za đubre.

 3. Anonimni kaže:

  praznite kante pa nece biti pune dotle pustite te ljude na miru

 4. Suzy kaže:

  Pa sad…mogli su da bace i na trotoar ali nisu pa zato im treba oprostiti?
  Ovde je u pitanju lenjost jer su kontejneri samo malo dalje, iza zgrade. Da su ih i pitali, sigurno ne bi tražili da im kontejner stoji kod samog ulaza.
  Ove male kante su za papiriće i ne mogu se prazniti pet puta dnevno jer nekog mrzi da ode malo dalje do kontejnera.

 5. Petar G. kaže:

  @Suzy, a vi stanite kraj kante pa precizno odmeravajte veličinu i težinu đubreta koju će pojedinci u nju da odlažu. To ako mislite da postoji neki pisani propis ko i kakvo đubre može da baci u takve kante.
  A dotle… Kanta je za đubre. Kanta je da se prazni i da se iz nje đubre odnosi.
  Postoji preduzeće kome svi plaćamo račune i kojem je posao to da radi. Pa neka rade to.

 6. Glasnik kaže:

  Janose-svm je u drugim preduzecima unistio grad,tako da je rezultat sns-svm(1:1),na stetu gradana ,jos unisteno Pogrebno hdz/sns Prcic.

 7. Punisher kaže:

  Ma nema to veze. Vetar ce to da oduva ili ce ptice da raznesu. A ako se budemo davili u smecu onda cemo sve da pobacamo u Palic ili preko madjarske ograde.
  Ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine!

 8. Suzy kaže:

  @Petar G.
  Ti ne vidiš razliku između ovog i onog đubreta ali ono postoji. Ponašanje u gradu ima svoja pravila i grad će biti lep onoliko koliko se držimo komunalnog reda. Ovo je kanta za male otpatke, kontejner je za velike kese ali ni tamo ne ide recimo kabasti otpad. Za to se povremeno postavljaju veliki kontejneri.
  Ima i onih koji bace na ulicu otpadak i kažu: ima ko je plaćen da to čisti. Natrpavanje velikog otpada u male kante za prolaznike jer „ima ko je plaćen da prazni“ to je onda jedan korak od bacanja po ulici jer bože moj i ulice smetlari moraju počistiti.
  Mi bi već trebali da selektujemo otpad kod kuće i da ga onda raspoređujemo po određenim kantama. Da li smo mi spremni za taj nivo?

 9. Ja kaže:

  Kod mene u zgradi ima neki pećinski čovek koji svoje smeće i prazne kutije od hrane ostavlja na prizemlju na stepenicama a kontenjer je 30m odatle. Šta reći?tako da ovaj bar baci u kantu za otpatke.

 10. Petar G. kaže:

  @Suzy, ulice i ulične korpe za otpatke treba da se čiste odbnosno prazne svakodnevno. Nema šanse da je ovo natrpano u kantu u toku jednog dana. Ovo ili ceo susedni ulaz trpa kućno đubre u kantu, što je malo verovatno ili smetlar nije prošao tuda danima, što je ipak verovatnije.

 11. Mister No kaže:

  @Suzy
  Da li su pojedinci spremni za taj nivo ? Boli ih k…..c sve u šesnaest. Trenutno sam u pečalbi. Pokuśavam da se pridržavam selektiranja otpada,na šta me niko od lokalaca ne tera. Nedavno mi je jedan naš novajlija rekao da lokalci nisu normalni jer zaključavaju (ograđuju ) kontejnere,šta ga sputava u njegovim navikama. Gušter je kod kuće navikao da smeće baca gde mu se ćefne,slabo razlikuje wc šolju od kontejnera. Pokušao sam da mu objasnim bezuspešno da su kontejneri zaključani (stanari zgrade imaju ključ )da ne bi kurta i murta ubacivao u kontejner šta stigne,jer ga mrzi da se prošeta 10 metara dalje. Nisu svi kao opisani debil ,ali sramota me što s pojedincima dolazim iz iste zemlje.

 12. Janoš.. kaže:

  Treba viška zaposlenih u kancelerijama zaposliti na kukama ili im dati trokolice da svaki dan čiste grad i korpe za otpadke ,uz stimulisanu platu i to veću nego štu su imali u kancelarijama..

 13. Miro kaže:

  Tako je naucio da se ponasa tamo odakle je dosao.

 14. Goša kaže:

  Petar G. : A postoji i tzv. kućno vaspitanje gde se neke stvari nauče i što nigde ne piše. Normalni i vaspitani ljudi znaju gde se šta baca. Lep pozdrav.

 15. Petar G. kaže:

  @goša, a još normalniji i još vaspitaniji uredno plaćaju račune, pa JKP Čistoća i Zelenilo treba redovno da prazne korpe, kante, kontejnere i metu ulice. Jer su plaćeni za to.
  Još lepši pozdrav !

 16. NEŠKO kaže:

  Moj poznanik, tačnije školski drug, stanuje na Prozivci u jednoj od višespratnica u Bajnatskoj ulici. Čitavom vertikalom pruža se kanal za bacanje kučnog otpada, a na svakom spratu je otvor kroz koji bi stanari trebalo to i da rade. Međutim, pre par godina, počeli su tamo da bacaju sve i svašta, pa je kontejner u koji pada to smeće uglavnom bio prazan. Sad su stanari (Upravnik zgrade) ukinuli pomenute otvore, pa stanari moraju smeće da nose dole u prizemlje u prostoriju gde stoji kontejner, koja je takođe zaključana. Neće niko naše neandertalce naučiti pameti nikad. Sutra, kad bi osposobili pomenuti kanal, sa otvorima, opet bi se desilo isto…

OSTAVITE KOMENTAR