Uvek u dobrom društvu

Marta Šipoš je oduvek bila okružena životinjama. Iako zaposleni i sa kućom gotovo u centru grada, njeni su roditelji uvek imali pse, mačke, konje, ukrasnu živinu…I sve to isključivo kao kućne ljubimce. Uz njih je odrastala, oni su je naučili odgovornosti, ali i ljubavi.


Marta Šipoš

„Briga o životinjama uvek je bila zajednička. Ko je prvi dolazio kući taj se pre svega ostalog pobrinuo da ih nahrani, izvede, očisti…I nije nam bilo teško, lepo je kada te dočekaju. U jednom momentu imali smo istovremeno 15 mačaka, koje su kod nas ostale do kraja. Nove mace koje smo kasnije donosili nisu se slagale sa ostalim ljubimcima i od tada smo ostali samo sa psima kojima sam počela i profesionalno da se bavim – priča doktor veterinarske medicine Marta Šipoš, koja odagaja oštrodlake patuljaste jazavičare.


Godišnja skupština Kinološkog saveza Republike Srbije

Iz takvog porodičnog okruženja nekako je prirodno došlo da upiše studije veterine što je doprinelo da životinje još više upozna i zavoli.
„ Zadovoljna sam kako sam uredila svoj život, pomažem životinjama i ljudima koji ih vole. U Subotici nas ima mnogo, ali ima i onih drugih koji se ove razonode brzo zasite pa svog ljubimca zapuste i napuste. Zato bih volela da ima više azila, ali i da ljubimce uzimaju samo oni koji znaju da će se starati o njima.“
Marta je na čelu Kinološkog društva Subotice koje je jedno od najstarijih u bivšoj Jugoslaviji – uskoro, za dve godine, će napuniti sto godina postojanja.  To je, kako kaže, isključuje malo iz svakodnevnog posla, a opet ostaje u svom omiljenom društvu.
Upravo je u najavi sada već tradicionalna Međunarodna izložba pasa svih rasa,  XXI CACIB, koja se održava u maju na Ergeli Kelebija.KOMENTARI

 1. I.S. kaže:

  Divna osoba ! Divan veterinar !
  Istinski voli životinje.
  Veliki pozdrav za Dr Martu !

 2. JB kaže:

  Marta je divna osoba. Humana, voli zivotinje i postuje ljude koji vole i brinu o zivotinjama. Strucna u svom poslu. Pozdrav i od mene za dr Martu.

 3. Trovach kaže:

  Da li neko zna postoji li kod nas neka izlozba pasa koji nisu rasni, nego se biraju, recimo, po lepoti i simpaticnosti? Naravno, tu ne bi bile vazne nagrade, nego medjusobno druzenje ljubitelja zivotinja. Mislim da je tako nesto postojalo u BG, a nacuo sam da je bilo i u Subotici, mada ne mora biti da sam dobio pravu informaciju.

 4. Marta kaže:

  Na izložbi pasa CACIB Subotica koja se održava na Kelebiji do pre tri godine par godina uzastopno organizovane su revije nerasnih pasa , nažalost ove revije više nema . Razlog tome je da je duštvo za zaštitu životinja koje se prihvatilo ove organizacije odustalo od toga , iako postoji interesovanje.Svake godine u vreme kada se primaju prijave za CACIB , kontaktiraju nas vlasici nerasnih pasa i pitaju da li će ove godine biti revija. Bilo bi nam drago kada ni neko društvo za zaštitu životinja prihvatilo mogućnost organizacije izložbe nerasnih pasa u okviru naše izložbe.

 5. Sladja kaže:

  Izuzetan veterinar, a prvenstveno čovek!
  Sve pohvale za našu Martu.

OSTAVITE KOMENTAR