Uzbuđenja na Hipodromu: Subotička milja Jokićima

Velikih uzbuđenja bilo je na trećem trkačkom danu kasača ove sezone na hipodromu Konjičkog kluba Bačka u Subotici, pre svega u tradicionalnoj trci Subotička milja i Probnom kasačkom derbiju, a oko 2.000 posetilaca uživalo je u još sedam trka koje su bile na programu.

U trci Subotička milja, na stazi od 1.609 metara, u jakoj konkurenciji devet kvalitetnih grla trijumfovala je četvorogoda kobila Ami del Duomo sa vozačem Vladimirom Pribićem iz somborske štale Drim Kečer, u vlasništvu porodice našeg košarkaškog asa u NBA ligi Nikole Jokića. Ovo grlo je tek pristiglo iz Italije i, kako saznajemo, plaćeno je 40.000 evra, a na prvom nastupu u Srbiji izborilo je veliku pobedu u vremenu 1:13,7 minuta, što je novi rekord Subotičke milje, bolji za desetinku sekunde od dosadašnjeg, a takođe i novi rekord Srbije.

Odlični su bili i rivali pobednika Subotičke milje, drugoplasirani Iago D’Amore  sa vozačem Dejanom Katanićem, vlasništvo Petra Žužića iz Višnjevca (1:14,1), trećeplasirani Grumeti istog vlasnika sa vozačem Branislavom Mukićem (1:15,3, kao i Vaniti Kaf (1:15,5) vlasnika dr Srbe Petrova iz Novog Sada u čijim sulkama je bio Andor Vereb. Za Subotičku milju nagradni fond bio je 100.000 dinara, od čega je pobendiku uz sve počasti pripalo 37.800 dinara.

Na startu Probnog kasačkog derbija našlo se 12 grla od četiri godine domaćeg odgoja, a trijumfovao je Montekatini sa vozačem Branislavom Mukićem sa Palića, u vlasništvu Borisa Surle iz Novog Sada (vreme 1:18,6). Branislavu Mukiću, koji je naš najtrofejniji vozač kasača svih vremena, ovo je bila 11 pobeda u probnim derbijima, a pobednički pehar i počasni plašt uručili su predsednik i generalni sekretar Kasačkog saveza Srbije Željko Vujanović i Petar Radosavljević. Nagradni fond za ovu trku bio je 200.000 dinara, a pobedniku je pripalo 68.040 dinara. Na subotičkom hipodromu, trenutno sa najboljom infrastrukturom u našoj zemlji, gde se održava i najviše trkačkih dana u sezoni, održaće se i ovogodišnji Srpski kasački derbi.

U trci Bird Parker za ženska grla francuskog odgoja pobedu je odneo Aleksandar Bogdanović sa grlom  Cybele de Tedd, u trci Selem 1997 najbolji je bio Josip Gabrić, mlađi, sa grlom Sarah Vaughan AT, dok je trku Doroti I. T. 2003 dobio Mirko Oračić i grlo Kristi Aguilera AT. Trogodi ždrebac Marko, vlasništvo Petra Halugina iz Novog Kneževca  sa vozačem Daliborom Suknovićem, osvojio je trku Petar pan 2004, trka Living Line 2010 pripala je grlu Fota Royal, vlasništvo Vasilija i Valentine Petković iz Alekse Šantića sa vozačem Bojanom Pijukovićem, u trci Fantastik Lobel 2008 pobedu je odneo Isak Njutn vlasnika Borisa Surle iz Novog Sada sa Branislavom Mukićem, a u trci Drim 1993 najbolji je bio Dream Catcher  sa vozačem Vladimirom Pribićem.

 

Tekst i foto: M. M/ DnevnikKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR