Vanredni voz za „Šandor“

Vanredna železnička linija koja dovozi migrante, staje u naselju Aleksandrovo, na periferiji grada, odakle se ovi ljudi upućuju na prostor stare ciglane. Tamo im stiže pomoć Crvenog krsta u hrani i lekovima, obezbeđena je i tekuća voda, a obilaze ih i lekarske ekipe – pišu Večernje novosti.

Azilanti-emigranti-imigranti-izbeglice-voz

Grad pomaže migrantima u hrani i piću, na prostoru ciglane osposobljen je bunar i tri česme, a pomoć se pruža i u zbrinjavanju majki sa decom – kaže Milimir Vujadinović, član Gradskog veća za socijalnu politiku.

Iako se u javnosti spekuliše da li na severu Bačke treba da bude otvoren prihvatni centar za migrante, gradonačelnik Subotice Jene Maglai smatra da bi to bilo kontraproduktivno.

– U Subotici ne treba da se pravi ni privremeni, ni trajni prihvatni centar, prvenstveno zbog blizine granice, i to bi na neki način značilo da podstičemo dolazak migranata – dodaje gradonačelnik Maglai, a prenose “Večernje”.KOMENTARI

 1. Zabrinut kaže:

  a kao ne podsticemo dolazak migranata…..!?

 2. vokille kaže:

  Mora im se priznati, barem plaćaju uslugu kako treba (pošteno sve plate oko železnica). Međutim, zima dolazi uskoro, tako da će nam biti veselo.

 3. TT kaže:

  Ako Maglai kaze da nece, znaci pravice se prihvatni centar

 4. Kondukter kaže:

  Od sutra se uvodi expres na relaciji Damask-Šandor.

 5. nekoime kaže:

  awww, maglica stiti madzare od migranata

 6. Fele-Fele kaže:

  E, moj narode! Koliko li će još Subotica puta morati progutati deportacija, vlakova bez voznog reda, kolonista, migranata bez nade u povratak?! Kao da je na razmeđi civilizacija i kultura – jučer, danas, sutra… gdje je civilizacija samo mislena imenica, a kultura na razini gulaga. Što od mirne panonske ravnice stvoriše lovci na migrantske glave?! Zasigurno bodljikavu žicu.

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: