Veće usvojilo predlog budžeta

Gradski budžet za narednu godinu je planiran u obimu od 5,63 milijarde dinara, što je za 5,77 odsto više u odnosu na obim budžeta iz prošle godine, rečeno je na sednici Gradskog veća.

Planirani obim prihoda indirektnih korisnika iz ostalih izvora iznosi 298 miliona dinara. Najznačajnije je povećanje prihoda od poreza na zarade 17,4 odsto, dok se prihodi od komunalnih taksi umanjuju za 24 odsto.

 

Predlogom budžeta je predviđeno 20 miliona dinara za socijalno ugrožene građane dok će oko 14 miliona dinara biti izdvojeno za parove koji po treći put pokušavaju veštačku oplodnju.

 

Članovi gradskog veća usvojili su predlog Odluke o budžetu grada za narednu godinu jednoglasno. Primanja budžeta su planirana u iznosu od 549 miliona dinara, a primanja od prodaje nefinansijske imovine planirana su  u visini od 179 miliona dinara. U okviru programa korišćenja komunalnih dobara planirana su sredstva  u iznosu od 448,7 miliona dinara, za program uređenja građevinskog zemljišta predviđena su sredstava u ukupnom iznosu od 148 miliona dinara, a za revitalizaciju i održavanje puteva 369 miliona dinara.

 

Članovi gradskog veća usvojilu i odluke o izboru novih vršioca dužnosti na mesto direktora Zoološkog vrta i Javnog preduzeća “Palić Ludaš”, Petra Savića i Nešu Radulovića. Usvojen je i predlog Odluke o izmenama i dopunama programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Subotice.

 

Sve odluke će biti upućene Skupštini grada na usvajanje 27. decembra.KOMENTARI

 1. Long Dong Silver kaže:

  Sve ok..jedino…citiram:”Članovi gradskog veća usvojilu i odluke o izboru novih vršioca dužnosti na mesto direktora Zoološkog vrta i Javnog preduzeća “Palić Ludaš”, Petra Savića i Nešu Radulovića.”

  Izvinite članovi GV, ali koje političke stranke su ih kandidovale na te funkcije?!

   

 2. Jovgen kaže:

  Pitanje je da li ce se sredstvima iz budzeta nastaviti dosadasnji trend izgradnje
  “kula i gradova”,ili ce doteci samo za rusenje rugla pored Otvorenog univerziteta,
  svodjenja nerealne kvadrature pozorista na razumniju meru,rusenje…pardon!-
  konzerviranje bazena u dudovoj sumi,sravnjivanja sa zemljom ostataka zgrade 
  kupatila u Drapsinovoj…,pogotovo sto su se izjalovila nerealna ocekivanja od najavljenog “smaka sveta”.Svojevremeno,bar tako kazu,jedan subjekt je izjavio:
  “Oprosti im Oce,ne znaju sta rade!?”
   

OSTAVITE KOMENTAR