Večeras tri predstavnika Subotice na Beosongu

Muzičko takmičenje “Beosong 2013”, na kome će publika izabrati predstavnika Srbije na 58. “Pesmi Evrovizije”, počinje večeras u studiju Radio-televizije Srbije u Košutnjaku

 

Prve večeri biće predstavljeno 15 kompozicija koje je izabrala selekciona komisija festivala. Publika će glasanjem putem SMS poruka izabrati pet kompozicija za finalno veče 3. marta, na kome će biti izabran srpski predstavnik na “Evrosongu”. Pobednika će u finalu, kao i prve večeri, izabrati publika SMS glasovima.

 

Prve u polufinalu nastupaju Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović sa numerom “Ljubav je svuda”, sledi Igor Terazija sa pesmom “Moja svetlosti” a deveti izvođač po redu je još jedan naš sugrađanin, Dušan Svilar, sa pesmom “Spas”.

 

Voditelj izbora srpskog predstavnika na ovogodišnjem “Evrosongu” obe večeri biće Maja Nikolić, dok će sa takmičarima razgovarati Gorica Nešović i Dragan Ilić. Direktan prenos iz studija RTS-a biće realizovan sa 13 kamera, gledaoci će moći da pošalju najviše pet poruka sa jednog broja telefona, a glasanje će trajati 10 minuta, navodi se na sajtu RTS-a.

 

– Odlučili smo da ove godine vratimo festival kao način izbora predstavnika. Glasovima građana Srbije biće odabrana pobednička kompozicija festivala i pesma koja će predstavljati Srbiju na 58. „Evrosongu” u Švedskoj – rekao je Dragoljub Ilić, urednik „Beosonga 2013”.

 

Ovogodišnji “Evrosong”, koji se održava od 14. do 18. maja u Malmeu (Švedska), biće sedmo učešće Srbije kao samostalne države na ovoj popularnoj manifestaciji, koju u proseku svake godine prati više od 100 miliona gledalaca širom Evrope i sveta.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR