Većina škola u Subotici u štrajku

U Subotici je 21 škola stupila u štrajk prosvetnih radnika. Časovi u školama su skraćeni za petnaest minuta, a u zavisnosti da li su prosvetni radnici članovi Saveza samostalnih sindikata grada Subotice ili “Nezavisnost” realizovaće se i dodatne aktivnosti. Prosvetari traže da se izuzmu od najavljenog smanjenja plate dok se ne urade platni razredi.

osnovna-skola-ivan-milutinovic-foto-b-vuckovic_f

Prosvetni radnici zahtevaju i otpočinjanje pregovora o Posebnom kolektivnom ugovoru i izmenama i dopunama zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. U Saveza samostalnih sindikata grada Subotice kažu da su se štrajku priključili prosvetari iz 11 osnovnih i 2 srednje škola čiji su radnici njihovi članovi. Štrajk je počeo danas i trajaće do ispunjenja uslova.Zaposleni u Predškolskoj ustanovi “Naša radost” će da se priključe štrajku po fazama. Poštovaće se minimum procesa rada, a časovi će biti skraćeni na 30 minuta.

U Nezavisnom sindikatu prosvetnih radnika Vojvodine kažu da je štrajku pristupilo osam škola čiji su radnici njihovi članovi.Časovi će biti skraćeni na 30 minuta i obavljaće se ostale dodatne aktivnosti poput dopunske nastave, kažu u ovom sindikatu. Iako se štrajk odvija “kombinovanim sistemom” u zavisnosti kojem sindikatu prosvetni radnici pripadaju cilj je isti, a to da ne odustanu od svojih zahteva. KOMENTARI

  1. pojo kaže:

    Sad vi koji strajkujete izbacujete decu na ulice jer vam produzeni boravak isto strajkuje!

OSTAVITE KOMENTAR