Veliki uspeh je što ću pevati na „Omladini”

Subotičanin, Vedran Kujundžić će se prvi put predstaviti publici na festivalu „Omladina” sa pesmom „Daljina” Gorana Majlata.

 

Iako su saradnju započeli pre nekoliko meseci vrlo brzo su našli zajednički jezik, rešili da udruže snage i da se prijave na konkurs za „Omladinu”.

—Pošto smo obojica duže u muzičkim vodama, vrlo lako smo se dogovorili oko svega. Pesmu „Daljina” sam imao napisanu i shvatio sam da bi Vedran mogao da je otpeva. Prava prilika je bio predstojeći festival. Kada nam je stigao odgovor da smo ušli u finale, bili smo presrećni, jer je to dokaz da pesma ima kvalitet i da je Vedran dobio priliku da pokaže svoje vokalne sposobnosi na ovom festivalu—kaže Goran.

 

Tekst za pesmu „Daljiina” Goran je napisao ranije, a na Vedranu je zadatak da je što vernije otpeva i dočara.

 

—Kompozicija govori o daljini između dve osobe. To su mnogi osetili u životu. Žanrovski spada u pop i bržeg je ritma. U studiju Finezza smo uradili aranžman za ovu kompoziciju uz pomoć Stefana Crvenkovića koji je svirao gitaru, Roberta Garaia koji je svirao bas gitaru, Antonia Gabora koji je svirao bubnjeve i Goran Majlat je bio za kvalijaturama—priča Vedran.

 

Vedran je završio nižu muzičku školu, svirao je fagot kod profesora Olaha Đerđa. Dok je Goran prvo počeo da svira gitaru, zatim klavijature, a uz to komponuje, piše tekstove i bavi se producentskim radom.

 

—Verujem da će mi u pevanju dosta značiti i to što sam išao u muzičku školu. Mislim da je ponovno organizovaje „Omladine” prava prilika za mlade i neafirmisane, pevače i testopisce da pokažu svoje umeće. Drago mi je i što imam priliku da pevam u rodnom gradu. Naša želja je da se redstavimo na što bolji način i da publika čuje ovu pesmu. Za nas je veliki uspeh to što ćemo nastupiti u takmičarskom delu festivala—rekao je Vedran.KOMENTARI

  1. Svesna kaže:

    Da je bilo pravde, nagrada za interpretaciju trebala je biti u vasim rukama.

  2. gamabunta kaže:

    ako ima pravde, ona sramota od sinoć (čitav “festival”) ne sme da se ponovi.

OSTAVITE KOMENTAR