Veliko priznanje Andreju Boki

Svečanim uručenjem nagrada i ponovnom projekcijom najboljih ostvarenja 6. aprila je u Domu omladine završen 60. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma.

 

U okviru domaće selekcije “Zlatna medalja Beograda” nagradu je dobilo između ostalih i ostvarenje Andreja Boke “Priča o stanovnicima zida”. Pored Bokinog filma, priznanja je u ovoj selekciji dobio “Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka” Ivane Todorović, kratki igrani film “Prolećna sunca” Stefana Ivančića, animirani film “Običan dan” Vuka Palibrka, kao i Akademski filmski centar “Studentski grad” za najbolju produkciju grupe filmova.

 

Jednoglasnu odluku o nagradama doneo je žiri čija je predsednica bila glumica Mirjana Karanović, a članovi reditelji Lordan Zafranović, Marija Milanović i Afarin Egbal i profesorka iz Lajpciga Vera Šmit.

 

Na Festivalu koji je počeo 2. aprila u takmičarskom programu prikazano je 48 inostranih i 35 domaćih dokumentarnih, kratkih igranih, animiranih i eksperimentalnih filmova, uz veći broj pratećih programa.

 

Umetnički direktor Festivala Janko Baljak ocenio je da je jubilarno izdanje predstavljalo”uspešan spoj odavanja počasti velikoj tradiciji ovog Festivala i značajnim autorima s jedne strane i preseka savremene domaće i strane produkcije s druge strane”.

 

B92KOMENTARI

 1. deki1985 kaže:

  Andrej Boki, Djordje David… Taj fazon 🙂 PS svaka cast

 2. nikolazora kaže:

  Bravo, Andrej, film ti je odlican i zasluzeno dobio nagradu. Samo napred, valjda ce te i tvoj grad i dalje podrzavati, jer i ime Subotice se preko tebe proslavilo 🙂

 3. mila dutina kaže:

  Bravo!Samo nastavite tako!
  Puno cestitka! 

OSTAVITE KOMENTAR