Ventus Fest u Subotici – mesto gde se rađaju ideje mladih

Mladima u Subotici nedostaje prostor gde bi se okupili, razmenili ideje, organizovali dešavanja. Na to je grupa mladih želela da skrene pažnju organizujući proteklog vikenda jedan mini festival u parku stambenog naselja Prozivka.

Tridesetak mladih subotičana pohađalo je proteklih šest meseci radionice u okviru projekta „Polet 21/22“, na kojima su mogli da nauče kako treba organizovati dešavanja, festivale i druge manifestacije. Aktivnosti je organizovalo Udruženje građana „Klara i Rosa“. Tokom radionica se rodila ideja o organizovanju jednog mini festivala – Ventus Festa.

RTV

„Kako bi se pokazalo šta mladi mogu da čuju u Subotici, zato što je marketing često vrlo loš i onda se jednostavno dogodi da dobre svirke budu bez publike. Mislim da je to najvažnije, ali naravno i da se mladi pokažu, ono što se radi u školama, kao hobi, mislim da je to vrlo bitno“, ističe Olga Čegar, učesnica Ventus Festa.

Mladi žele da budu aktivni, da se vidi i čuje ono sa čime se bave.

„Mislim da je u suštini nama mladima bitno da se družimo, da se opustimo i da se okupimo, tako kao što smo se okupili danas, i da nešto uradimo za Suboticu“, objašnjava Livija Kolar, organizator.

A da bi se okupili, družili i pokazali ono što znaju, neophodan im je je adekvatan protor, a njega trenutno, kako kažu, nemaju.

„Ja mislim da u Subotici, nažalost, nedostaje prostor za mlade, na primer omladinski klub. Mi smo imali omladinski klub koji se zvao „Kerulj be – Pridruži se“, ali nažalost sada već nemamo taj prostor, a ja mislim, kao omladinski radnik, da je to jako bitno. Kada je ovako dobro vreme, onda to naravno možemo da iskoristimo, ali je svakako jako potrebno da postoji jedno mesto za mlade ljude“, kaže Žofija Hulo, omladinska radnica.

U okviru Vintus Festa su pored Olge Čegar nastupili i bend LAP, odnosno Luka Malko.

 

RTVKOMENTARI

 1. Mister No kaže:

  Kako je tako je ,tako nam i treba. Śalim se naravno,delimično. Trebao bi da funkcioniše prostor tipa ,,Kerülj be-Pridrużi se“. Međutim,s obzirom ko nam kroji sudbinu ,dobro je i ovako. Pre desetak godina visoki funkcioneri SRS-a su razmatrali ukidanje EXIT-a jer rock muzika je smeće sa zapada,nemaju naravno ništa protiv $ i € ,a njihova deca se školuju na omraženom zapadu.

 2. dule kaže:

  Ako niste znali danas se obeležava dan pobede nad fašizmom a vi ni slove nenapisaste. Sramota.

 3. Anonimni kaže:

  @dule
  I bolje sto nista o tom događaju nisu na ovom sajtu pisali.
  Procitao sam komentare na onom drugom subotickom sajtu i video da su sa tom objavom obelezavanja dana pobede jos vise nepotrebno polarizovali i posvađali neke građane Subotice, podigli nepotrebne tenzije. Ko hoce, neka obelezava, mogao je svako tamo prisustvovati, nije to bio događaj zatvorenog tipa.

OSTAVITE KOMENTAR

10 + = 13

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: