Veterani Hajduka iz Splita u Subotici

Pre godinu dana veoma uspelo gostovanje nekadašnjih Hajdukovih zvezda u Beogradu, pobudilo je veliko interesovanje i emocije onih koji pamte igre Šurjaka, Sliškovića, Cukrova, Gudelja…U Beogradu su im se tada pridružili bivši Hajdukovci : Budimčević (Subotičanin), Prekazi, Bursać, Pešić i Simović (Simović…nema više vremena za bilo što….)

hajduk split

Pored gostovanja u Apatinu, „Majstori s mora“ su tada u  glavnom gradu odigrali dve utakmice protiv veterana Crvene zvezde i Partizana. Lepi potezi, ovacije sa tribina i druženje, zatim nastup klape "Sveti Florijan" iz Žrnovnice i promocija knjige "Legendarni barba Luka Kaliterna", autora dr. Stjepana Jukića-Peladića, svima su ostali u lepoj uspomeni.

 

Organizator ovog gostovanja Ekološko društvo “Picigin – Bačvice” iz Splita, i za ovu godinu planira turneju, s tim da ovaj put gostuju i u Subotici. Plan je da to bude nedelja 2. mart. Veterani Spartaka bi dočekali veterane Splita (Picigin  Bačvice) u Hali sportova u  16h.

U 19h bi bilo predstavljanje monografije "Bačvice-raj na zemlji", promocija knjige "Hajdučka priča" Ivana Gudelja, video projekcija, u 20h nastup klape…

O ovom događaju koji se sprema, još će biti reči.

 

Prošle godine

veterani hajdukaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR