Vibracione trake u Kervarošu

U nekad tako prometnoj ulici, u Kervarošu, postavljene su vibracione trake.

 

Na uglu Ante Parčetića i Tesline ulice

Vibracione trake

Vibracione trake služe za usporavanje saobraćaja. Pri prelasku vozila proizvode se jače vibracije kojima se upozoravaju vozači da smanje brzinu kretanja, odnosno da usklade vožnju sa propisanim ograničenjem brzine.

 

Po pravilu vibracione trake se postavljaju preko kolovoza ispred škola, vrtića, železničkih prelaza, pešačkih prelaza, putnih naplatnih prolaza, ukrštanja i opasnih krivina gde su velike brzine kretanja i gde se želi upozorenjem pomoću jačih vibracija, postići smanjenje brzine kretanja vozila na propisanu.

IMG_5449KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Ovo nece biti od nikakve koristi jer sluzi samo da upozori umesto da fizicki uspori vozilo.

 2. pajo kaže:

  Osecacu se kao kada sam u Nemackoj !Samo me zatrese i probudie umesto da sletim pospan sa puta!

 3. i kaže:

  U normalnom svetu to se zove biciklisticka staza a ne ulica.

 4. Usputachni kaže:

   

  i:

  U normalnom svetu to se zove biciklisticka staza a ne ulica.

   

   

  Srbija a sa njom i Subotica nije u normalnom svetu. Sto pre shvatimo necemo se cuditi normalnim stvarima u svetu. Ova asfaltirana povrsina je smesna da smesnija ne moze biti!

 5. delija kaže:

  veoma lepo…pratimo trend i treba malo da ubrzamo sa inovacijama…

   

 6. tot kaže:

  treba da naprave kvalitetan asvalt pa onda da uvede neke vibracione trake mogu da vide u inostranstvu kakav je asvalt ovde neko samo uzima pare od gradana vojvodine 

   

   

 7. S&S kaže:

  Vibracione trake postavljene na ovom mestu (na asfaltu) neće pomoći u regulaciji saobraćaja. Iste bi trebalo postaviti u glave vozačima, jer je tu problem. Bahati vozači će ignorisati trud onih koji su to osmislili i postavili.

 8. Cummiball kaže:

  Nekada su ležeći policajci usporavali saobraćaj na ovakvim kritičkim tačkama, a sada će to da rade neke nove vibracione trake.

  Plavuše su čule za ove novosti i sve su jednoglasno izjavile da je njima svejedno, na onog prvog su u vreme nekih svojih kriza mogle da legnu, a na ove vibracione trake će da sednu.

 9. Bajska kapija kaže:

  Kada se misli ovo postaviti na raskrsnicu kod Bajske kapije? Verovatno nikad jer nismo kertvaros.

 10. stormwatch kaže:

  Ima nesto smesnije od prepucavanja na temu grad vs grad, to su prepucavanja delova Subotice sa drugim delovima Subotice, evo V kvart se zali da nije Kertvaros…hahaahahhahahaah….

OSTAVITE KOMENTAR