Viktor Orban na bureku u „Lipi“

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao u polaganju kamena temeljca za železničku prugu Segedin-Subotica, otišao je u obilazak grada. U društvu vojvođanskih političara (SVM) i privrednika, svratio je u jedno od nezaobilaznih mesta – buregdžinicu Lipa.

Kao uspomena, ostale su fotografije sa zaposlenima, kao i građanima koji su ga prepoznavali na ulici.



KOMENTARI

  1. Plećkuša kaže:

    Da li može da se sazna kakav burek je jeo?

  2. Ankica kaže:

    Vučić ne voli burek?

  3. Croat kaže:

    Jel bio burek il sirnica?

  4. Indijanac kaže:

    Vučić svakako može svaki dan da jede burek, to je nacionalno jelo nas Srba.
    U Mađarskoj se ponegde može kupiti burek, ali tamo nema dobrog bureka, ne znaju oni to da prave, tako da je ovo bila šansa da Orban proba pravi dobar burek.
    Mada to jelo nije dobro za holesterol i trigleciride.
    Sad kad se vrati u Mađarsku, moraće 10 krugova da trči oko Ferencvaroš stadiona da bi skinuo nabačene kalorije.

  5. dule kaže:

    Bolji je burek kod Mićka.

  6. Anonimni kaže:

    @ Ankica
    Ne, on se pravio da mu je do pesme, iako zna da je fešti kraj. Onaj pored njega još ne zna da su otpevali svoje. Opuštanje uz burek je samo za one koji nemaju razloga za brigu.

  7. Zaza kaže:

    Vi ste na gradsubotica baš opsednuti ovim fašistom, što me užasava, jer ste dosad bili nezavisnoliberalni u poređenju sa pronacionalističkim i nazadnjačkim suboticacom. Spavate li mirno?

  8. Trovach kaže:

    @Indijanac…Nema vise ni kod nas dobrog bureka. Umesto sira stavljaju nesto sto samo izgleda kao sir, a ni sa mesom nije bolji. Glupo je stedeti na nadevu koji cini manju deo bureka. Neka stave kvalitetnije sastojke i povecaju cenu, pa cu ga ponovo kupovati.

  9. Al-Din kaže:

    Ovo je izuzetno vazna vest sa aspekta medjunarodne poltike a jos vaznija za lokalnu hroniku. Diyarbakir je glavni grad Anatolije sa 1,7 miliona stanovnika, ali Subotici po pitanju bureka ne moze ni da prismrdi. Ovde imamo jedan tipican slucaj kada segrt prevazidje i nadmasi svog majstora. Mashallah !

  10. Mimi kaže:

    Lepo… Nadam se da je burek bio bolji nego sto sam kupila pre koji dan. U lipi je bio nekad puno bolji!

  11. Danijel kaže:

    I mi smo bili u lipi,lipa nema bas neki dobar burek najbolji burek je u dvojci na karadjordjev put

  12. pista kaže:

    Pa… zar je ostao bez rucka na salasu kraj Ludosa gde je papicao pa posle i zapevao nas preccednik?

  13. Indijanac kaže:

    @Trovach
    Slažem se sa tobom da burek koji sada prave nije kao nekada što je bio. Nekada su određeni pekari koji su hteli napraviti profitabilniji burek sa sirom u sir stavljali određeni procenat nabubrelog pšeničnog griza, ali ako se pretera sa količinom griza, onda se to oseti po ukusu.
    Za burek sa mesom ne znam šta još stavljaju u njega pored mesa, jer tamo gde luka ima, može svašta da se doda, a da se slabije oseti po ukusu, naime luk ume mnogo štošta da zakamuflira zbog svog jakog ukusa i mirisa.

  14. Oki kaže:

    Za mene lično, naj, naj pita je krompirača, spremljena sa domaćim razvučenim testom, i dodatim goveđim lojem, onako da zamiriše!
    Ili pitu gužvaru, sa sirom, švapskim!
    Kako je već to znala napraviti moja baba Jelena!
    Hmm, prijatno

  15. joža kaže:

    Kod nas je sirnica-slana .

  16. Neša kaže:

    Od kad su uveli ovu dezinfekciju i pranje ruku ni burek više nije isti

OSTAVITE KOMENTAR