Viktorija Aladžić održala predavanje u Helsinkiju

U okviru multilateralne razmene stručnjaka Evropske mreže gradova secesije, a u okviru petogodišnjeg projekta koji finansira Evropska unija pod nazivom “Ekologija i secesija” koja se odvijala prošle nedelje u Helsinkiju, predstavnica Subotice i Neformalne grupe građana "Nasmeši se Subotici" i docentkinja na Građevinskom fakultetu dr Viktorija Aladžić održala je predavanje na temu "Politika zaštite spomenika kulture u Srbiji na primeru Subotice".

 

Viktorija Aladžviktorijaić je bila gost na ovoj razmeni stručnjaka po pozivu Instituta urbanizma grada Barselone. U planu je da se i Subotica uključi u buduće projekte koji će se sprovoditi u okviru mreže, istakla je Viktorija Aladžić.

 

Na Generalnoj skupštini Evropske mreže gradova secesije, održanoj krajem januara ove godine u portugalskom gradu Aveiru, Subotica je jednoglasnom odlukom primljena u članstvo Evropske mreže gradova secesije.

 

Subotica je prvi i jedini grad iz naše zemlje koji je, pored još 22 grada, među kojima su Beč, Brisel, Budimpešta, Barselona, Havana, Glazgov i drugi, primljen u ovu mrežu.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR