Više rođenih devojčica

U Subotici je u protekloj godini rođeno 1386 beba, što je za 65 manje u odnosu na 2018.godinu. Kada je u pitanju pol rođene dece, devojčice prednjače.

Kada su u pitanju imena za decu, Subotičani su veoma kreativni. Omiljeno ime za devojčicu u poslednjih nekoliko godina je Sofija, dok je za dečaka, između ostalih, ime David. U toku 2019. godine bilo je i nekoliko neobičnih imena, istakli su iz Matične službe. Iz Matične službe podsećaju, da bebe rođene u inostranstvu čiji su roditelji ili jedan od roditelja, naši sugrađani, takođe mogu biti upisane u našu knjigu rođenih, a to znači da dobijaju srpsko državljanstvo. Ako jedan od roditelja ima subotičku adresu, onda roditelj sa srpskom ličnom kartom i međunarodnim izvodom iz knjige rođenih za bebu, dolazi i prijavljuje bebu, te beba ima potpuno ista prava kao i one koje su rođene kod nas.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. (ba)laban kaže:

  Kakva prava u Srbiji? Kakvo prijavljivanje u Srbiji? U Srbiji živi samo obespravljena masa… obespravljena od strane žvalavog diktatora i njegove SNS sekte.

  Ukoliko imate sreće da već živite i radite negde na zapadu, ne razmišljajte o prijavljivanju u ovdašnju evidenciju. Bežite od toga glavom bez obzira!

 2. ludilo kaže:

  Broj rodjenih beba je na nivou Zrenjanina, a pitam se koliko je Zrenjanin manji grad od Subotice?

 3. Samo pitam kaže:

  Natalitet nam je konstantno u padu. Za 10 godina cemo imati visak skola i odbanista. Ne moramo graditi nova.

 4. Ledenjak kaže:

  Naš problem je što se premijer ne uključuje u kampanju za povećenje populacije. A tako bi nam mogao svašta reći .

OSTAVITE KOMENTAR