Višnjevac – selo koje živi

Jovana Pilipović nije zažalila što se iz grada preselila u selo Višnjevac kod Subotice, mesto koje ima 600 stanovnika i čak 87 dece zahvaljujući povratku mladih bračnih parova. Uz redovan posao, ona brine o domaćinstvu, poslovima na polju i oko dvoje dece.

“Skroz sam se uklopila u ovaj seoski način života i sve mi odgovara. Blizu smo grada, stvarno ne vidim neke nedostatke jer mislim da je život na selu kvalitetniji i za decu i za odrasle”, objašnjava ona.

Petočlana porodica Kuzmanovski četiri godine živi u seoskoj idili, a do krova nad glavom su došli uz pomoć subvencija za mlade bračne parove. “Bojao sam se i ja kako će biti, ali smo se snašli uz pomoć mesne zajednice i svih. Preporučujem svima da žive ovde. Ima drugara, ima zabavišta, ima i kuća koje bi se mogle dati samo za održavanje, jer su vlasnici u inostranstvu”, navodi otac troje dece Miroslav.

Martin Lazić, takođe otac troje mališana, rođen je ovde. “Ovo je jedan miran život, na selu, mi smo izabrali takav način života i zadovoljni smo”, navodi on. Predsednik Saveta Mesne zajednice Višnjevac Slobodan Žužić za Kurir televiziju je rekao da je samo u poslednjih deset godina došlo 17 devojaka koje su se udale za momke u selu, a isto tako su došli u muškarci.

Kurir.rsKOMENTARI

 1. Dobra stambena lokacija kaže:

  Visnjevac je udalen od centra Subotice nekigh 20 kilometara. U Evropskim metropolama se udaljenost 20 km od centra grada smatra za dobru gradsku lokaciju, cak su i kuce skuplje nego negde blize centru. Ono sto nedostaje su dobre saobracajne komunikacije. Kada se bude iz Visnjevca stizalo u Suboticu za maximalno 20 minuta, cene porodicnih kuca ce skociti kao da su na Francuskoj Rivijeri.

 2. Rada kaže:

  Višnjevac,centar Subotice 17 km i stigne se za 20 minuta.

 3. Višnjevačka snajka kaže:

  Iz Višnjevca se do Subotice stiže za 15 min, normalne vožnje

 4. Dobra stambena lokacija kaže:

  Nije poenta u voznji vlastitim automobilom. Nemaju svi stanovnici automobil. Neki su suvise mladi, drugi suvuise stari a neki i suvise siromasni. Da bi lokacija dobila na vrednosti potreban je javni saobracaj i njegova gustina polazaka. Tome valja dodati i odgovarajucu infrastrukturu u samom naselju, tako da urbana sredina ne prretstavlja neku narocito atraktivnu ponudu.

 5. Anonimni kaže:

  Divno selo divno moje dete

 6. Nepoznati šumadinac kaže:

  Ja od grada do visnjevca stignem za 12 minuta

 7. Samo iskreno !!! kaže:

  Selo sa puno,puno samoubistava valjda sa najvise u okolini Ima zapustenih kuca koje se ruse Starija generacija koja je ostala bez posla nemaju prihoda ima tu ljudi koji nema cime da loze sta da jedu nemaju za lekove,nisu sposobni ni za rad onjima niko ne brine ako i dobiju neku malu soc. pomoc to nije dosta niza struju i vodu a kamoli za lecenje i lekove .Puno njih se ubilo u selu zbog ovih razloga iz bog toga sto porodica nije obracala paznju na njih tako to vec ide godinama na zalost .Jedino ima zivota za one koje su stekli kapital ili one koji su dobili subvencije da pokrenu neki biznis i imaju dobro radno mesto zasada .Nije bas primamljivo mesto za one koje tek pocinju bilo sta a nemaju nikakav kapital .Jer nista nije blizu za onoga ko nema cime da putuje a mora .Nista tu nije atraktivno nema gustog javnog saobracaja nema lekara ,nema pijace ,Sta je tu onda atraktivno .

 8. TheGhostRider kaže:

  Kad nema gužve, centar-centar 9 ipo minuta ako me potrefe semafori

 9. Milorad Dudic kaže:

  Voleo bih živeti u tom Višnjevcu i raditi nešto za dobro bit sela. Ali nemam novca da bih kupio kuću ili neku vikendicu. Ali imam žarku želju u razvoju poljoprivrede i seoskih domaćinstava i dobre ideje za razvoj seljačkog turizma. Te stoga jako mije žao što ne mogu biti tu sa vama i idejama za bolje sutra Višnjevca.
  Milorad Dudic. 0616016286.
  Ako možete i imate praznih ili na čuvanje kuča javite mi. Odmah dolazim. Unapred zahvalan na razumevanju.!!! Pozdrav svima koliko vas ima…

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 2 =