Visok nivo oboljevanja sa tendencijom stabilizacije

Prema današnjem izveštaju o epidemiološkoj situaciji pokrajinskog Instituta za javno zdravlje tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1275 novih slučajeva. U svim opštinama registruje se visoki nivoi obolevanja sa tendencijom stabilizacije. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 397. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 10.754, potom sledi Pančevo sa više od 3600, Zrenjanin sa više od 2200, Subotica sa više od 2000 i potom Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1200 registrovanih aktivnih slučajeva.

Tokom prethodnog dana u Severnobačkom okrugu registrovano je 116 novih slučajeva infekcije virusom SARS-CoV-2. Najveći broj slučajeva regitrovan je u Subotici, njih 91, sledi Mali Iđoš sa 14 i Bačka Topola sa 11 novootkrivenih kaže se u današnjem Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotica.

U prethodna 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljena su 73 pregleda. Dvadeset šest pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice, dok su dvadeset četiri pacijenta otpuštena na dalje kućno lečenje i izolaciju.Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 188 pacijenata. U Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 20 pacijenata, 15 na mehaničkoj ventilaciji.KOMENTARI

  1. Glup i gup sa tendencijom visokog obrazovanja kaže:

    Naslov je fantazija

  2. Vlad Tepes kaže:

    Otpusteni na kucno lecenje. Cime se leci kuci COVID-19?
    Cime se leci uopste COVID-19?

OSTAVITE KOMENTAR