Visoki računi za vodu koja je otekla u nepovrat

Redakciji televizije Yu eco obratio se Miljan Marković, upravnik stambene jedinice na Trgu cara Jovana Nenada broj 10, čiji stanari su za januar mesec ove godine dobili izuzetno visoke račune za utrošak vode. Do toga je doveo kvar na vodovodnoj cevi, koja se nalazi u zemlji između šahte i pomenute zgrade, a čije održavanje spada u nadležnost stanara te stambene jedinice.

Nakon redovnog mesečnog očitavnja vodomera, a tek posle intervencije od strane Javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, taj kvar je, u najkraćem mogućem roku, otklonilo nadležno preduzeće. Imajući u vidu važeću odluku o vodosmabdevanju na teritoriji Grada Subotice, „Vodovod“ je otpisao preko 60 posto prvobitnog duga, ali ni novi računi nisu prihvatljivi za stanare ove zgrade, jer iznose preko sedam hiljada dinara po osobi.

Tragom ove žalbe, Yu eco je tražio objašnjenje od Petra Pižurice, izvršnog drektora za resor proizvodnje u Javno komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“, koji nam je objasnio da su oni sa svoje strane uradili sve što je u njihovoj zakonskoj moći i da se obračunati utrošak vode mora platiti u roku koji je naveden na poslatom računu. Poučeni ranijim iskustvom, a u cilju pospešivanja svojih usluga, Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ kod pojedinih potrošača, sada, ispituje efikasnost i ekonomsku opravdanost uvođenja daljinskog očitavnja vodomera kako bi ubuduće, eventualni kvarovi bili primećeni na vreme, pa bi, u tom slučaju, potrošači mogli intervenisati u što kraćem roku, što bi dovelo i do značajnog umanjenja dosadašnjih računa za potrošnju vode.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Gradjanin turista kaže:

  Racuni od ove godine su uvecani i u drugim zgradama

 2. (ba)laban kaže:

  @Gradjanin turista

  Sva JKP su lopine koje rade za interese SNS i bagre iz njihove koalicije. Šta mislite da su sve one budalaštine Vučićeve bande nazvane “Za budućnost Srbije” bile besplatne? Ne, sve te kontramitinge građanskim protestima “I ja sam 1 od 5 miliona” su delom finansirane iz sredstava koja vi uplaćujete za potrošenu vodu, gas, struju, grejanje… Lopine najgroznije!

  Neko njihov će reći, kako je neprikladno o ovome pričati u ovakvom momentu. Ja, naprotiv, mislim da je upravo ovaj trenutak pravi da se oslobodimo dva virusa jednim udarcem.

  Ništa, dragi građani, nemojte zaboraviti! Ni NAJSMEŠNIJI virus, ni utamničenje penzionera, ni policijski čas, a ni sve ono što su nam ove zle napasti od ove koalicije radile prethodnih osam godina.

  Mere opreza protiv korona virusa su na mestu, ali nemojte da vas zavarava da ih je izmislio naš Av-Av. To je prepisano iz tuđih iskustava i bilo bi primenjivano bez obzira ko je vlast u ovoj državi.

  Ne smemo da zaboravimo NIKAD kako su ove gnjide bile arogantne prema građanima, kako su se drale, vređale i ponižavale građane.

  Nikad ne smemo da zaboravimo aroganciju službenika koje MI PLAĆAMO, Predsednika Aleksandra Vučića i Premijeke Ane Brnabić!

 3. Clown kaže:

  Strasno! Voda skuplja od zlata,jer su izvori prodati…srbija ubija!!!

 4. Jevrem kaže:

  @ (ba)laban : Dosta mi je setiti se samo službenika u Subotičkom katastru kako naglavačku i uz pogrde i psovke izbacuju Subotičane kada dođu u Katastar negodovati . zbog neopravdanih izvlaštenja koje katastar i neki drugi državni organi bez znanja i zahteva građana vrše na njihovim parcelama.Izvlaštenja te prirode provodi se kako kažu u Katastru po zahtevu nekih drugih građana a kumuje im Laban glavom i grkljanom. Kako je moguće pitam vas da se nekažnjeno neko drzne otimati tuđu imovinu? Zar je i otimačina javni interes po kojem građanimaimovinu otimaju određene skupine građana bliži SNS vlasti.

 5. Adrijana kaže:

  Sramota, nisu stanari krivi.

 6. Janko kaže:

  Računi za vodu u zgradama povećavaju i ovi što izdaju stan na dan A evo i kako recimo u zgradi Branislava Nušića 6 znam da ima min u ulazu B 3 stana koji se izdaju na dan a ti vlasnici stana su prijavili da u stanu ima 1 osoba ili 0 osoba .Pa tako kada dodje račun za vodu mi ostali platimo i vodu koju potroše turisti jer svi znamo da kada neko dodje sa puta prvo ide tuširanje do besvesti po 2 puta dnevno.Pitam se ko je dozvolio da se stanbene zgrade pretvore u hostel i ako nisu predvidjene za nikakvu delatnost osim za kolektivno stanovanje.Kada će neko stati na put takvoj zloupotrebi vode po zgradama i ostalim resursima iste.I dokle ćemo mi da ostali koji smo većina da trpimo i da finansiramo te dovitljive preduzetnike .

 7. Oki kaže:

  @ba(laban)
  Jbt, u jednom postu si i napao vladu, i odmah si je branio. Pa dogovori se sa samim sobom šta hoćeš, ili ti je stalo do pluseva oba dve strane.
  A što se tiče tog oticanja vode i očitavanja.
  Pa zar nije normalno kad se negde naglo poveća potrošnja, malo ipak proveri šta se dešava, a ne zabiti glavu u pesak i radovati se naplati. Stanari bi trebali olatiti prosečnu potrošnju u prethodna 3 meseca+ 10% i ćao. Nije greška stanara. Greška je onog ko očitava da nije vidio veliku razliku.

 8. (ba)laban kaže:

  @Oki

  Pročitah svoj komentar ponovo. Nije mi jasno u kom delu sam ih branio? Koliko sebe poznajem nisam siguran da ovde ima neko ko ih više ne podnosi od mene.

 9. Oki kaže:

  @ ba(laban)
  Pa prvo opleteš za “policijski čas, zatvoreni penzioneri, i onda kažeš, ali to je dobro mada je prepisano.”
  Ovo je već sad moj dodatak:
  Nije važno što je prepisano, važno je da je na vreme urađeno. Mnoge evropske države su se debelo zajebale što to isto nisu uradile na vreme.
  Obzirom na uslove življenja u Srbiji, i našeg zdravstva, za sada se jako lepo pokazale te mere. Etiketiranje gastarbajtera jeste problem, ali za sada se zna da su upravo oni raširili zarazu. Jbg.

 10. amacak kaže:

  ako je neko od stanara bio na maldivima treba svi sve da plate i to bez umanjenja /s

 11. glupost kaže:

  Koliko ovde ima neznalica koje ne znaju..voda ,grejanje,struja,gas,se plaćaju na isti način,ali..svi kvarovi koji se dese ispred mernog uredjaja snosi preduzeće…svi kvarovi posle mernog uredjaja snose korisnici..bilo da je reč o kući ili stanovima…toliko o tome…a vi sada trazite krivca ..

 12. Jevrem kaže:

  @ Oki : Oki ,Oki, ove su neke nove informacije…naime i sam A.V je više puta naglasio da su kinezi pobedili korona virus upravo u Kini odakle je počeo da se širi taj bolest-prehlada. Sada ti stvaraš neku teoriju da virus šire gastarbeiteri koji se vraćaju sa zapadne Europe i prekookeanske zemlje…Nešto si bre dobro pomešao lončiče..ispada .kao da su svi Srbi bili gastarbeiteri u Kini…?

 13. Lenin kaže:

  @Jevrem Ti ne skontaš bre!Kad je počelo da zagusti na severu Italije,digići u panici počeli narodnu selidbu na jug.A naši gastarbajterima se digo kosa na glavi i krenuli za Srbiju.Granice još nisu bile skroz zatvorene.A i kada su zatvorili granice,derali su se na Austro-Mađarskoj granici da ih puste.Dosta je bilo samo par njih zaraženih da stigne u Srbiju.Onaj privrednik iz Bačke Topole tako stigao kod nas i nije on zarazio svakog do sada zaraženog i garantovano ima još nosioca virusa kod koga nema simptoma,koji su pobegli sa zapada!

 14. Vesna kaže:

  Nije ovde sporno to ko treba da plati vodu koja je otisla posle vodomera. Meni je, kao stanaru tog ulaza, neverovatno da je u pitanju 5 hiljada kubika, vise od 180 kubika vode dnevno, a da stanari svo vreme imaju dobar pritisak vode u cevima, cak i na najvisim spratovima. Drugo, kod same popravke, nigde nema blata a ni vode, mulja, na koji bi se moralo naici ako voda otice oko puknute cevi. Trce, i najbitnije… Kvar je otklanjan tek 11. februara. Ako je u januaru odlazilo vise od 180 kubika vode dnevno, sto je ogromna kolicina, kako je moguce da je za ceo februar potrosnja ukupno 28 kubika za ceo ulaz. Pa i tih 10 dana do popravke voda je oticala. Volela bih da mi, neko strucniji, to objasni.

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: