Vlada overava knjižice

Radnici kojima nisu overene zdravstvene knjižice, a njih je oko 100 000 u Srbiji, moći će da ih overe, odlučila je Vlada. Ova odluka će biti realizovana preko RZZO.

.

.

Po rečima ministra za rad i socijalna pitanja Rasima Ljajića „Radnici ne mogu da budu kolateralna šteta nesavesnih poslodavaca, koji ne uplaćuju poreze i doprinose, a između ostalog i za zdravstveno osiguranje, zbog čega je vlada Srbije odlučila da tim radnicima omogući da narednih šest meseci imaju overene zdravstvene knjižice“

.

“Odluka će biti produžena i posle tih šest meseci, ukoliko se ne nađe neko drugo rešenje za te radnike“.KOMENTARI

 1. JovaToYou kaže:

  Bra’o Rasime!

 2. samotnik kaže:

  Nazalost  ja takve poslodavce ni najmanje ne bih nazvao nesavesnima. Posto radnici od  celokupne svoje plate ostave njima deo koji su oni duzni da mesto njih uplate, za razne poreze i socijalna davanja, a njime se te pare zalepe za prste treba biti bas jako dobrodusan i to nazvati nesavesnoscu! Ovaj put nesumnjam u dobre namere ministra. Mada mislim da treba vrlo ostro sankcionisati takve poslodavce, a ne njihov lopovluk rasporediti na poreske obveznike. Jer  ovako njima ce se tudje pare i dalje lepiti za prste!!!

 3. A ha kaže:

  Drzava poklekla pred privatnicima koji ne placaju doprinose…nikad tu nece biti reda…sramota…sve za ocuvanje socijalnog mira! Dokle vise tako?

 4. 13625238905102375'3 kaže:

  Jednostavno je : u aukcijskoj privatizaciji stotinak najdrskijih tajkuna je pokupilo  državnu imovinu uglavnom za sitne pare, a na mnogim mestima su platili manje nego što je  vrednost likvidnog kapitala zatečena. Kad su prodali ono što su zatekli, a u mnogim firmama je to bilo prikriveno kao imovina i čekalo ih je, već su u prvom potezu zaradili. U drugom krugu su opteretili nekretnine hipotekama i onda uzimali velike kredite na konto imovine i izvlačili ih u drugi biznis i pretvarali u svoj kapital mimo kontrole. Paralelno su iz proizvodnje imali „treću žilu “ preko koje su izvlačili novac jer takoreći da nisu imali troškove. Uspevalli su da dobijaju sirovine na veresiju, „na dođem ti“, na nenaplative menice, na prevaru itd, radna snaga je imala robovski položaj jer su plate bile minorne ili uopšte nisu isplaćivane a uzgred su pljačkali i državne fondove jer nisu uplaćivali  ni zdravstveno ni penziono osiguranje. To je isto kao da su ulazili i lopatom tovarili novac i iznosili ga iz državnih fondova. Nisu ni poreze plaćali pa ni u budžetu nema priliva. Kad nema  priliva u budžet nema odakle da se presipa u penzioni fond da bi se isplaćivale pezije. Država onda  zajmi novac da bi isplatila penzije i da bi popunila fondove i da bi finansirala rad škola, policije, vojske, univerziteta itd. Onda dođe kontrola iz Međunarodnog monetarnog fonda i uhvate državu da je slagala svetskog finansijskog policajca. Policajac je ljut otišao, država je (o)stala da plače, a tajkuni su lovu odneli.

   

 5. JovaToYou kaže:

  13625238905102375’3:

  Jednostavno je : u aukcijskoj privatizaciji stotinak najdrskijih tajkuna jepokupilo  državnu imovinu uglavnom za sitne pare, a na mnogim mestimasu platili manje nego što je  vrednost likvidnog kapitala zatečena. Kad suprodali ono što su zatekli, a u mnogim firmama je to bilo prikriveno kaoimovina i čekalo ih je, već su u prvom potezu zaradili. U drugom krugu suopteretili nekretnine hipotekama i onda uzimali velike kredite na kontoimovine i izvlačili ih u drugi biznis i pretvarali u svoj kapital mimo kontrole.Paralelno su iz proizvodnje imali „treću žilu “ preko koje su izvlačili novacjer takoreći da nisu imali troškove. Uspevalli su da dobijaju sirovine naveresiju, „na dođem ti“, na nenaplative menice, na prevaru itd, radnasnaga je imala robovski položaj jer su plate bile minorne ili uopšte nisuisplaćivane a uzgred su pljačkali i državne fondove jer nisu uplaćivali  nizdravstveno ni penziono osiguranje. To je isto kao da su ulazili i lopatomtovarili novac i iznosili ga iz državnih fondova. Nisu ni poreze plaćali pa ni ubudžetu nema priliva. Kad nema  priliva u budžet nema odakle da sepresipa u penzioni fond da bi se isplaćivale pezije. Država onda  zajminovac da bi isplatila penzije i da bi popunila fondove i da bi finansirala radškola, policije, vojske, univerziteta itd. Onda dođe kontrola izMeđunarodnog monetarnog fonda i uhvate državu da je slagala svetskogfinansijskog policajca. Policajac je ljut otišao, država je (o)stala da plače, atajkuni su lovu odneli.

  Primer iz komšiluka

 6. ogorcena kaže:

  A ja svom detetu koje nema jos ni dve godine ne mogu da overim knjizicu, 3 puta sam vec bila svaki put im treba neki novi papir, sad traze i izvod iz katastra, na kraju ce to biti da cu morati nesto da placam, a nit sam ja jos zaposlena, nit je moj muz ujavljen, stvarno sam OGORCENA… GRR

OSTAVITE KOMENTAR