Vlada Vojvodine: Za kulturu u Subotici 30 miliona

Vlada Vojvodine će u ovoj budžetskoj godini izdvojiti oko 30 miliona dinara za finansiranje institucija kulture i kulturnih dešavanja u Subotici, izjavio je danas potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

 

Po njegovim rečima, glavni projekti će biti nastavak rekonstrukcije Sinagoge i Narodnog pozorišta u tom mestu.

sinagoga

Grujić je u današnjem razgovoru sa gradonačelnikom Subotice Jeneom Maglaji kazao da je za nastavak radova na Sinagogi izdvojeno više od tri miliona dinara.

On je dodao da je ključno pitanje za Suboticu završetak radova na Narodnom pozorištu, gde je osim ulaganja u rekonstrukciju potrebno rešiti i pitanje Statuta pozorišta, kao bi ono moglo i formalno-pravno da počne sa radom.

 

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai kazao je da će radovi na Sinagogi biti gotovi do septembra, a pored Vlade Vojvodine, sredstva će obezbediti i budžet Subotice i Jevrejska zajednica.

Dodao je da je za završetak radova na Narodnom pozorištu opredeljeno 85 miliona dinara, a da će potom ostati još oko devet miliona evra za unutrašnje uređenje.

Na sastanku je dogovoreno i da će subotička uprava dostaviti Vladi Vojvodine detaljan spisak prioriteta subotičke opštine u oblasti kulture i informisanja.

 

 

BETAKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR