Vlast koja ne štiti svoje građane ,osuđena je na propast!

U više navrata je na teritoriji Subotice , Kanjiže, Horgoša, i drugih mesta bilo sporadičnog paljenja šipražja, provala u zaposednute vikendice i privremeno prazne kuće od strane migranata,pri čemu su u par navrata i vatrogasne jedinice reagovale. Takvom jednom pravovremenom reakcijom naših sugrađana sprečeno je na primer i širenje požara u Kelebijskoj šumi. Krivci nisu pronađeni, a meštani su očevici da su to bili migranti. Lokalno stanovništvo trenutno živi u velikom strahu od migranata, koji se kreću u grupama, nemaju isprave, a ponašaju se bahato i nasilno. Nisu urodili plodom ni zahtevi lokalnih funkcionera, koji su od ministra policije Nebojše Stefanovića tražili da im izađe u susret i pojača prisustvo policije u Horgošu, Kanjiži i Martonošu.  Molba i vapaj samo da bi se obezbedila elementarna bezbednost građana Srbije, stanovnika naselja Horgoš, Kanjiža i Martonoš.

Apsurd je da niko, pa ni sam ministar ne reaguju na molbu uplašenih građana. Nejasno je na šta se Srbija obavezala i koga to ministar Stefanović sluša, ako ne svoje građane.

Tokom pokušaja grupe od oko 60  migranata da 28.01.2020 pređu granični prelaz Srbije sa Mađarskom, migranti su iskazali agresivnost i bes i isprovocirali reakciju mađarske vojske i policije, koja je reagovala upotrebom sile, suzavca i pucnjima u vazduh. Tek nakon toga naša policija je reagovala i deo migranta premestila na druge lokacije unutar Srbije. Sasvim je sigurno da naša pogranična policija nije u stanju da se nosi sa migrantima i obezbedi građanima mir. Malobrojna je i neadekvatno opremljena.

Da li je to normalno da se svaka krizna situacija sa migrantima  rešava samo premeštanjem na druge lokacije?

Da li država igra žmurke sa svojim narodom?

Najnovijim paljenjem karaule „29. Novembar“ na granici sa Mađarskom se pokazuje sav besmisao politike koju sprovodi vladajuća koalicija. Sve više građana pograničnih mesta razmišlja da zaštiti svoju imovinu i obezbedi svoju bezbednost u sopstvenoj režiji.

Dok vlada sprovodi politiku ,,žmurke,, i tajnih dokumenta koje je u ime svih nas potpisala sa drugim državama, narod će doći u situaciju da se samoorganizuje kako bi sebi obezbedio bezbednost.

Srpski pokret Dveri izražava veliku zabrinutost da iz vapaja i nužde ugroženog naroda na koji niko od nadležnih ne reaguje, može da dođe do samoorganizovanja građana u nameri da zaštite svoje porodice i imovinu. Verujemo da bi u tom slučaju policija odgovorno vršila svoju dužnost i zaštitila migrante, bez obzira na to što su oni ti koji ugrožavaju mir i bezbednost građana u čije su sredine primljeni i dobili utočište. Da se izbegnu takve situacije, vlast mora što hitnije da reaguje i da sve migrante smesti u prihvatne centre. Jedino tako će biti moguće izbeći situacije u kojima bi se građani samoorganizovali u zaštiti svoje bezbednosti i imovine.

Vlast koja ne štiti svoje građane , treba i mora biti osuđena na propast.

 

 

Radenko Martić

Predsednik GrO Dveri u SuboticiKOMENTARI

 1. (ba)laban kaže:

  Stvarno moramo da budemo izuzetno glupi kako bi smo ponovo birali ove gnjide na vlast.

  Opozicijo, potrudi se da građane u preostalih nepunih tri meseca do izbora animiraš i privoliš da glasaju za tebe. Ako je BOJKOT opcija, molimo Vas da nam objasnite kakve su opcije nadalje. Da li će se rušiti vlast na uluci, ili ćemo i dalje šetati u znak protesta, a žvalavi i njegova banda će nas jebati još četiri godine u zdrav mozak?

 2. Salamander kaže:

  Problem sa migrantima ne postoji od juče i ovakve bombastične izjave o paljenju povećavaju već postojeću ksenofobiju koja je prisutna…ali šta je tu je. Da imamo pravu državu zakoni bi važili za sve pa tako i za lica koja po svoj prilici bez važećeg dokumenta ne smeju da se slobodno kreće teritorijom naše zemlje…znači samo treba da poštuju zakon a sve ostalo nije vredno komentarisati. Vredelo bi demonstrirati šta bi se desilo sa nama “lokalcima” da nemamo lična dokumenta – prvo legitimisanje pa ako je lice bez dokumenata privođenje u najbližu PU i nema dalje dok ne dokažeš ko si – da to važi i za ilegalne imigrante već davno bi ih sve vratili odakle su došli a trebalo bi i utvrditi kako su uspeli da dođu ako ne poseduju nikakva dokumenta. Samo da svako radi svoj posao u ovoj zemlji sve bi bilo drugačije.

 3. avet kaže:

  “Sasvim je sigurno da naša pogranična policija nije u stanju da se nosi sa migrantima i obezbedi građanima mir.”

  Ja sam ipak ubeđen da bi naša policija trenutno bila u stanju da reši problem sa migrantima, još dok migranata ima samo ovoliko “malo”, jer će ih biti sve više i više.
  Fali samo naređenje iz vrhovnih naredbodavnih institucija i uputsvo o postupku sa migrantima po zakonu koji se odnosi na sve, i nas, i njih.
  I rešen problem.
  Samo izgleda da nema dobre volje da se postupi sa svima jednako prema zakonu.
  Što kažu, riba smrdi od glave, a ne od repa.
  Policija bi verujem odradila svoj posao profesionalno, samo da im neko to odobri, naredi, da im daa odrešene ruke.

 4. Punisher kaže:

  E ovo ste sve tacno naveli.
  Vucic se druzi sa Soros porodicom zato je ovo ovako. Za dzak evrica izdali svoj narod i svoju zemlju

OSTAVITE KOMENTAR