Vodovod traži poskupljenje

Subotičko Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija zatražilo je od lokalne samouprave saglasnost na povećanje cena pijaće vode, odnosno odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda.

 

Kako se navodi u tekstu zahteva objavljenom na internet prezentaciji lokalne samouprave, kubik čiste vode za građanstvo koštao bi 44,80 dinara umesto dosadašnjih 42,30 dinara, što predstavlja poskupljenje od 5,91 odsto.

cesma_vodovod_221111

Odvođenje otpadnih voda poskupelo bi na 25,40 dinara po kubiku, što bi predstavljalo poskupljenje od 17,97 odsto, dok bi prečišćavanje otpadnih voda bilo skuplje 23,08 odsto i koštalo bi 28,80 dinara po kubiku.

 

Kubik čiste vode i odvođenje otpadnih voda po kubiku u poslovnim prostorima ne bi se menjao, dok bi prečišćavanje otpadnih voda bilo jeftinije za jedan dinar, odnosno 2,70 odsto, i koštalo bi 36 umesto 37 dinara po kubiku.

 

Beneficirani potrošači i potrošači iz kategorije zanatstva, prema ovom predlogu, imali bi istu cenu kubika čiste vode od 47 dinara i ubuduće, dok bi odvođenje otpadnih voda bilo skuplje za 3,89, a prečišćavanje 7,99 odsto i koštalo bi 28,73 dinara , odnosno 32,18 dinara po kubiku.

 

Ukoliko lokalna samouprava da saglasnost na ove cene, poskupljenje bi stupilo na snagu 1. maja.

 

U obrazloženju zahteva navodi se obaveza po ugovoru sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za izgradnju prečistača otpadnih voda, a koja nalaže postepeno usklađivanje cena kako bi krajem 2015. godine ukupna cena čiste vode, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda za sve kategorije potrošača iznosila 112 dinara po kubnom metru, bez poreza.KOMENTARI

 1. roki kaže:

  Ajde bas da vidim novu skupstinu da li ce imati muda da ovo usvoje. Ima da im uspavani Vojvodjani napokon dodju ispred gradske kuce da im .ebu nanu naninu…

 2. !!!!!!! kaže:

  Kada ćemo čuti, da nem povećaju penzije?

 3. Nikola kaže:

  Zasto 18% i 23% kada inflacija nije tolka?

 4. lazo kaže:

  Bilo bi mnogo bolje da se vodovod ustredi na kvalitet vode,bolju naplatu i da se mane odpisivanja racuna !Te da zakrpi rupe sto su ostavili posle radova na javnim povrsinama a ne da zvere po tri cetri meseca!

 5. vokille kaže:

  A da li sa tim povecanjem dobijamo i vodu bez arsena, i mogucnost da koristimo ves masinu bez pojave kamenca na svakih par nedelja?

 6. Brutalno kaže:

  Voda nam je brutalno skupa s obzirom da se od njenog kvaliteta povraća ljudima, smrdi do bola i razboljeva ko je pije! Sramota je tražiti i paru više! Ne verujem kakav je ovaj grad…tuga.

 7. Joska kaže:

  naravno da jeste kad placamo penale 50000 evra zbog gluposti direktorice jer nece da pocnu sa izgradnjom kolektora!!!

OSTAVITE KOMENTAR