“Vojvođanska zlatna rukavica” u Subotici

U Subotici danas počinje 37. “Vojvođanska zlatna rukavica”. Na međunarodnom bokserskom turniru će ove godine učestvovati oko 200 takmičara iz 22 zemlje, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Turnir za omladince i omladinke od 17 i 18 godina, održava se u organizaciji Boks kluba “Spartak” i Bokserskog saveza Srbije. “Vojvođanska zlatna rukavica” je evropskim selekcijama jedan od poslednjih testova pred prvenstvo Starog kontinenta za mlade, koje će biti održano u Bugarskoj početkom septembra. Najjači sastavi Indije, Kazahstana, Rusije i Turske čine ovaj turnir u rangu Evropskog prvenstva, čak i jačim.

“Pre svega očekujem veoma visok kvalitet kada je boks u pitanju u Evropi. Najavljeno je da će doći preko 20 država, zato očekujemo veoma značajne i uspešne borce”, kaže Jovan Piperski, selektor mlade reprezentacije Srbije.

Što se tiče naših boksera, proteklih godina ih je sve više. Na predstojećem turniru ne spadaju među favorite, ali u ring svakako neće izaći sa belom zastavom.

“Subotički bokseri su više puta osvajali glavni trofej Zlatne rukavice, takođe i bokseri iz Srbije. Ove godine je došlo do smene generacija, postoji mala tampon zona između generacija, ali naši bokseri su svi hrabri, željni dokazivanja i pobede”, ističe Tomislav Antelj, sportski direktor FSS.

“Vojvođanska zlatna rukavica” počinje u sredu, 10. jula. Svečano otvaranje je zakazano za 15 časova. Turnir traje pet dana.

RTVKOMENTARI

  1. Opa bato kaže:

    U vreme kada se malo više ulagalo u ovaj sport, Spartak je imao nekoliko izvanrednih boksera. Ima i danas dobrih boksera, ali su ulaganja skromna, medijska pažnja zanemarljiva, pa je interesovanje momaka nedovoljno, a cure Spartak ne prima. Šteta …

  2. Aleksa kaže:

    Gospodo moja, podrum bioskopa Jadran je bio pravi rasadnik vrsnih boksera, ne bih da ih nabrajam jer bi sigurno nekoga izostavio. Zato se klanjam svima koji su u tim neprikladnim prostorijama prolivali znoj i sticali slavu kakve vise u subotickom boksu nikada nece biti. Ali, posto uvek postoji neki ali, koristim priliku da pozdravim moga staroga druga Franju Tamasija, nezaboravnog Tocku.

  3. Atila kaže:

    Porodica Antelj deceniju drži bokserski klub kao svoju ‘privatnu firmu’ . Koriste sve blagodeti finansiranja kluba iz budzeta.troše ta sredstva za sipanje goriva i odlaske na ručkove za lične potrebe…klub ne postoji.imaju dva boksera.sala za treninge še koristi za lično rekreat treniranje momaka iz grada koji to plačaju. Skupstina kluba ne postoji. Da li zbog sujete .ili ‘kompleksa niže boks vrednosti’ zaboravili su na nekadasnje asove kojima nedaju da pridju klubu Vujkovića.Tumbasa.Gerega.Jovanovića.Tamašija.braću Vukov.Tadića.Medjanina itd.itd(neka mi oproste ne nabrojani)…Neka se Antelji sklone iz kluba i eto renesanse subotičkog boksa…ps-sto se tiće Vojvodjanske rukavice iz boks kluba godinama unazad nigde ne spominju da je istu PRVU osvojio naš subotičanin Danilo Jovanović.

OSTAVITE KOMENTAR