Vrtić „Poletarac“ zbog bezbednosti privremeno zatvoren

Mališani koji vaspitno-obrazovni rad pohađaju u vrtiću “Poletarac” u ulici Matije Gubca, premešteni su u druge objekte PU “Naša radost” iz bezbednosnih razloga jer se uz sam objekat vrtića od nedavno kopaju temelji za stambenu zgradu, usled čega je došlo do oštećenja i urušavanja jednog od zidova vrtića.

Deca su na osnovu stručnog mišljena lica za bezbednost i zdravlje na radu, privremeno, počevši od danas premeštena u druge vrtiće. Roditelji su kako kažu nezadovoljni i traže da se zaustave radovi, obezbede igrališta i proceni na koji način će kopanje temelja uticati na sam objekat. Jedan od roditelja je i Nikola Stipanović čije dete ide u vrtić “Poletarac” u grupu do pet godina. Kako ističe, roditelji koji imaju dvoje ili više dece suočavaju se sa još jednim problemom, a to je da su njihova deca sada raspoređena u više grupa, što znači da će oni svakoga dana preći pola grada kako bi svoju decu odveli u različite vrtiće.

Kako objašnjava direktor PU “Naša radost”, Nebojša Markez, gradonačelnik Stevan Bakić, dao je saglasnost da se vrtić “Poletarac” privremeno zatvori, a 159 dece raspoređeno je u četiri objekta koji su najbliži adresi stanovanja roditelja ili zakonskih zastupnika. Ovo je, kako kaže, privremeno rešenje, koje je moralo biti doneto jer postoji mogućnost da dođe do povećanja i produbljivanja pukotina ili većih oštećenja što bi dovelo do ugrožavanja stabilnosti samog objekta.

Ne može se govoriti o tome koliko će ovo trajati obzirom da je privremena mera, ali sve dok se ne steknu uslovi da deca bezbedno borave u vrtiću, neće se vraćati, rekao je direktor “Naše radosti” i dodao da su u svakodnevnom kontaktu sa čelnicima grada, inspekcijama, te da nema mesta panici jer ničije zdravlje nije ugroženo.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Gile kaže:

  Strasno…jel to ono “za našu decu”??? E moja Srbijo

 2. Stipe kaže:

  Bomax je uvek bila društveno odgovorna kompanija hahahahah

 3. Croat kaže:

  Ovakve stvari verovatno ne mogu da se izbegnu. U idealnom svetu trebalo bi ceo kvart sravniti i onda odraditi sve, zgrade trotoare, infrastrukturu.
  Da li su deca u vrticu iz okoline? Mozda da su angazovali autobus ujutro da makar deo dece razvezu sa mesta starog obdanista?

 4. Ledenjak kaže:

  Gradi se, gde se stigne i kome se kako digne. Zgrade, vile ,kuće ,bazeni ,garaže itd itd .Dovoljno je samo malo podmazati i ako negde zapne sve je rešeno.Pa valjda ni u jednom gradu ,osim naravno u gazdinom nije toliko jaka i bahata građevinska mafija.U ostalom imali nešto u ovom gradu da lopovi i barabe nisu načeli zarad ličnog bogaćenja ?

 5. Nevaljali_GASTRO_Blogger_naGradeskiprevoz_SUBOTICA kaže:

  Ledenjak ima nesto u tome sto kazes

OSTAVITE KOMENTAR