Vulin: Ni jedan migrant ne može da bude van kampova bez dozvole

“Svi migranti u našoj zemlji imaju mogućnost i pravo da budu u našim prihvatnim centrima, tamo im je obezbeđena medicinska i svaka druga zaštita, ali svako ko napusti prihvatni centar bez dozvole, svako ko se kreće bez odgovarajuće saglasnosti, svako ko misli da može da ne poštuje zakone države Srbije, naići će na odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migrante Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su jutros u Subotici sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata.

MUP Srbije

Ministar Vulin je istakao da ni jedan migrant ne može da bude van naših kampova bez odgovarajuće dozvole. U vreme kovida mi moramo da čuvamo i njihovo zdravlje, ali i da čuvamo zdravlje naše nacije.

“Srbija je humana, organizovana zemlja, ali Srbija je iznad svega zemlja u kojoj se poštuje zakon. Niko ne može da krši naš zakon, a da za to ne bude kažnjen i da za to ne naiđe na odgovarajuću reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će nastaviti da vode računa da naš svakodnevni život ni na koji način ne bude ugrožen, a ni posledica ove migrantske krize,” naglasio je ministar Vulin.

RTVKOMENTARI

 1. bac Vranje kaže:

  I kakav ce biti odgovor MUP-a, da ih nece slucajno deportovati nazad? E moj Maksime, nalupetas se ti za sve tetkine pare!!!

 2. suboticanka kaže:

  To znamo i mi! Ali znamo i to-kako ih odnesete tako ih taksisti vracaju! Placaju li reket ili zasto zmurite?

 3. Tole kaže:

  “Srbija je humana, organizovana zemlja, ali Srbija je iznad svega zemlja u kojoj se poštuje zakon. Niko ne može da krši naš zakon, a da za to ne bude kažnjen i da za to ne naiđe na odgovarajuću reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će nastaviti da vode računa da naš svakodnevni život ni na koji način ne bude ugrožen, a ni posledica ove migrantske krize,” naglasio je ministar Vulin.
  Hahahahhaahahhahhaha! Srbija je humana i organizovana zemlja samo kad treba odobriti pare za SPC, ili kad treba sa se usvoji neki zakon koji odgovara samo SNS bandi! Kaze, niko ne moze da krsi zakon- kad ces da priznas odakle ti 200 hiljada evra, i zasto nikad?

 4. Miki kaže:

  Pre desetak dana grupa od šet migranati ide trotoarom ispred velike Pošte prema željezničkoj stanici. Iz policijske stanice u Lenjinovom parku kod ulaza u poštu naiđe policajac ,visok cca 2 metra prođu jedni pored drugoga i nikom ništa .Migranti nastave sa svojim torbama prema željezničkoj stanici a policajac stepenicama ulazi u zgradu Pošte…

 5. Gile kaže:

  Posle 5 godina ste se setili??? Strasno!!!!!!!!

 6. Indijanac kaže:

  @Miki
  Policajac je sigurno bio na tajnom zadatku, a zadatak verovatno nije bio u vezi migranata.
  No, u svakom slucaju, migrante mama nije lepo vaspitala, mogli su barem da pozdrave cika policajca.

 7. Caru carevo kaže:

  A migranati se usrali od Vulina. Ali zato danas su deca morala fizičko da drže u maskama. Vrlo stroga pravila a može da ih sprovodi samo nad decom.
  A policija čuči u kolima iza ćoška i čeka da neko zaustavi auto na 5 sekundi u zabranjenom, i eto njih da sprovode strogo zakon!

 8. Trovach kaže:

  Nije mi jasno zasto ih nose za Presevo. Imamo i mi prihvatni centar, ali oni ne bi trebali izlaziti bez dozvole i preke potrebe, naravno uz pratnju policajca.

 9. Metuzalem kaže:

  Da li ste Čuli za prekomandu?

  Uširem smislu; Ni sam regrut nego milicajac,

 10. Virus Krunoslav kaže:

  “Bulin : Ni jedan migrant ne može da bude van kampova bez dozvole”
  Svašta!Objasnio to neko njima da to i shvate?Recimo,ovu kuću koriste već mesecima za prenoćište na svojoj maršruti ka granici.Još je neko i prozor ugradio u prazno okno,da im ne bude toliko hladno.

 11. Virus Krunoslav kaže:

  Starija slika objekta sa Google Map-a.

 12. I.S. kaže:

  Istovremeno gradski odbornik iz redova R. stranke koji se pomalo bavi izdavanjem nekretnina po principu “stan na dan” izdaje svoje stanove migrantima. S obzirom da je ta stranka u gradskoj skupštini deo vladajuće koalicije, može se reći da je na lokalnom nivou koalicija nefunkcionalna. Ministar migrante hapsi i pakuje za Preševo. A odbornik migrante dočekuje smešta po svojim stanovima u centru grada.
  Kada ga je komšinica iz zgrade u kojoj smešta migrante, na stepeništu upitala- I….e zašto nam ovo radite od zgrade, mi tu živimo? Odgovor odbornika gradske skupštine je bio-Može mi se.

 13. Ljutovo i Čikerija kaže:

  kroz Ljutovo i dalje prema tavankutu prolaze ešaloni migranata i ..koga vi za,bavete? bre gaze sve kradu po prodavnicama jer su gladmi čekaj da ovi njiovi sto su naselili tavankut gornji donji ti kada orkanizuju žurku. to niko neviđa?

OSTAVITE KOMENTAR