Vulin: niste sami

Povodom Svetskog dana osoba sa autizmom na gradskom trgu u Subotici pušteni su baloni plave boje. Tim povodom je ministar rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja Aleksandar Vulin poručio da osobe sa autizmom nisu same.

aleksandar-vulin

– Ministarstvo vodi računa o obolelima od autizma, kako odvajajući novac, tako i ljudskim odnosom iskrenog poštovanja i želje za saradnjom. 2.aprila svi treba da posvetimo minut svog vremena deci sa autizmom, odnosno da iz našeg sveta pružimo ruku u njihov svet. Autizam je poremećaj koji obolele čini usamljenima, a društvo ne može da izleči ovu bolest, ali može život obolelih da učini boljim -objašnjava Aleksandar Vulin.

Predsednica Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom u Subotici Suzana Skenderović podsetila je prisutne da zahvaljujući ovom ministarstvu jedan član njihovog udruženja dobio stipendiju za fakultetsko školovanje, te da je sredstvima ministarstva opremljena senzorna soba.Na današnjoj manifestaciji organizovana je radionica na kojoj su osobe sa autizmom, građani Subotice i prvotimci Fudbalskog kluba Spartak farbali jaja u plavo.KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Da li je ovo izjavio covek Vulin ili ministar Vulin?

 2. toko kaže:

  Niko i ništa..

   

 3. gile kaže:

  Njegove izjave bas svi mi ozbiljno shvatamo. 🙂

OSTAVITE KOMENTAR