Za dva sata napunile frižidere 80 porodica

Tijana Mijović, Josipa Rončević i Dana Radomirović iz Subotice za samo dva sata uspele su da snabdeju namirnicama i drugim potrepštinama 80 porodica.

Grupa “Obrok za porodicu Subotica”, na društvenoj mreži Fejsbuk, u kojoj Tijana, Josipa i Dana koordiniraju sugrađane, sada već okuplja više od 4.500 članova, a od osnivanja krajem prošle godine do danas pomoć je dobilo više od 150 porodica iz Subotice i svih prigradskih naselja. Donacije nikome nisu trajno garantovane, već je od početka velika akcija pokrenuta, po uzoru na Novosađane, sa ciljem da hrana stigne na pravu adresu u trenutku kada porodica ili pojedinac imaju finansijski ili bilo koji drugi problem i nisu u mogućnosti da prebrode dan. Osim hrane i higijenskih sredstava, građani pomažu lekovima, poklanjaju nameštaj. Prvenstveno se vodi računa da roditelji sa decom i stari i bolesni dobiju obroke, a mesečno jednom organizuju veliku akciju prikupljanja namirnica. Prvi put u januaru pomoć je dobilo 30 porodica, drugi, u februaru, oko 100, a sada 80, što svima vraća nadu.

– Akciju nastavljamo putem društvene mreže, a idućeg meseca ćemo ponovo pozvati građane da lično donesu donacije. Ljudi velikog srca i nas tri smo tu za one kojima smo zaista potrebni – kaže Tijana Mijović.

Mnogi ih pitaju odakle im snage, volje i kako uopšte stižu sve što zahteva ovakva vrsta pomoći.

– U jednom danu bude puno emocija. Smeha i suza ima i kada pomislimo da je dosta, da ne možemo više, ali dovoljan je samo jedan zagrljaj koji nam da snagu. Nekome smo mi radost, spas i nada u bolje sutra. Neke priče se ne mogu opisati. Posetili smo sada šest porodica u Tavankutu i obradovali 16 dece. Dobile smo najlepše zagrljaje. To je stvarnost – zaključila je Josipa Rončević.

 

BLICKOMENTARI

 1. Lijepo kaže:

  Svaka čast trima damama i svim našim sugrađanima. Vlasti u Tavankutu koje su pola u rukama SNS-a pola DSHV-a i jednog ligaša.Pojma nemaju koliko im je sumeštana ugroženo i gladno. Republički poslanik i poverenik karitasa sveštenik pojma nemaju ni o čemu. Bitan je “nedjeljni nogomet” a sumeštani vam skapavaju od gladi. Samo napred nemojte pomagati ništa kao ove tri žene sugrađani i Subotički franjevci..

 2. Žderonja kaže:

  Nije to ništa u poređenju šta ja umem.
  Ja sam u stanju za jedan sat da ispraznim frižider namenjen za 4 porodice.

 3. Soka violeta kaže:

  Dobar dan vam zelim jasam samo hrana majka. Petoro dece i imam zdravstvenih problema nedostajemi hrane nedostajemi odece za njih obuce imam cerku od 16 godina sina 14 god i 10 i3.5 iod. 2.5 nedostajemi higenije hvala jase nadam dacetemi pomoci vec nemam kome dase obratim za pomoc veliki bajmok .mala ulica .br 20… 0612162462 soka violeta

 4. Sojka kaže:

  nemogu da shvatim jedno-malo, malo pa samohrana majka sa minimum troje dece. Aman žene Božje znate li Vi šta radite? Gde su očevi Te dece ako je preminuo onda razumem ali ne neznam nemogu da razumem ni rodbinu nikoga u ovakvim slučajevima..

OSTAVITE KOMENTAR