Za koga će glasati SVM u Evropskom parlamentu

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvar Pastor odbacio je danas tvrdnje lidera LSV Nenada Čanka da je ta stranka "ekspozitura mađarske desničarske stranke Fides".

 

Mađari nisu izdajice, rekao je Pastor, povodom kritika Čanka, koji je gostujući sinoć u emisiji RTV rekao da se ne zna čije interese bi u Evropskom parlamentu zastupali predstavnici te stranke, Mađarske ili interese Srbije.

 


"SVM je dobila evropskog poslanika, dok je istovremeno na vlasti u Srbiji na nacionalnom nivou, i u pokrajini i na lokalu. Ako je Andor Deli, inače pokrajinski sekretar za obrazovanje, postao evropski poslanik glasovima Mađara iz Mađarske na listi Fidesa, to znači da je SVM ekspozitura desničarske stranke Mađarske Fides. Stvar je u tome šta će se desiti kad dođu u koliziju interesi Srbije i Mađarske u Evropskom parlamentu i za koga će glasati poslanici SVM, stranke koja je i u Vladi Srbije", rekao je Čanak.

evropski parlamentKOMENTARI

 1. Nebitno kaže:

  "Stvar je u tome šta će se desiti kad dođu u koliziju interesi Srbije i Mađarske u Evropskom parlamentu i za koga će glasati poslanici SVM, stranke koja je i u Vladi Srbije", rekao je Čanak."

  Čanak ne mora ni da se izjašnjava da li bi zastupao interese Srbije ili interese stranih država. Dovoljno je da pogledamo njegovo dosadašnje delovanje u sklopu DOS-a ali i mimo njega. Za Pastora sam siguran da će uvek zastupati interese svog naroda gde god se oni nalazili. Za Čanka ali i mnoge druge domaće političare to je u domenu naučne fantastike.

  –*–

  Lepo je to davno napisao Dr Rodolf Arčibald Rajs 1928. godine. Evo samo jednog dela (cela knjiga u linku dole):

  Od svih zemalja koje su učestvovale u ratu vaša se najgore odnosi prema njima. Dok nekoliko stotina vaših bivših ministara, samoživih političkih profesionalaca, koji, u većini slučajeva, ništa nisu učinili za otadžbinu, već obilato napunili džepove, sređuje sebi isplaćivanje "penzija" koje vas koštaju nebrojenih miliona, invalidi vam mogu umirati od gladi.

  Vaš čovek iz naroda, seljak, neiskvaren uticajem profesionalnih političara, nije podmitljiv. "Inteligencija" vam to jeste, i to od najsitnijeg činovnika sa ili bez diplome, do ministra. "Inteligencija" Srbije skoro ništa nije učinila za svoju zemlju i jedina joj je briga bila da svoje dragocene članove skloni na sigurno.

  Kao i sva nemoralna bića, i inteligencija se divi sili, čak i kada se najviše zloupotrebljava. To ju je navelo da se, posle rata, skoro odmah pomiri sa najgorim neprijateljima svoje zemlje, sa Nemcima.

  Običaji profesionalnih političara prvo iskorenjuju vrline srpskog tla. A, na nesreću, političari su vam svemoćni. Politika se meša u sve i svuda upravlja. Ukaže li se neko mesto u vlasti, bilo ono važno ili osrednje, svejedno, o izboru ne odlučuju zasluge kandidata, već političke veze. Može on biti i najveća neznalica, najnečasniji čovek, ako je "štićenik" političara-strančara stranke na vlasti, pobediće i čoveka najkvalifikovanijeg i u stručnom i u moralnom pogledu. Funkcioneri su vam, po pravilu, najgoreg kvaliteta. Često nisu ni sposobni da obavljaju posao koji se traži od mesta koje zauzimaju.

  –*–

  http://www.krajinaforce.com/dokumenti/arcibald_rajs_cujte_srbi.pdf

 2. dr,no kaže:

  Šta se Čanak brine za mađarske stranke u Mađarskoj i sa kojim pravom naziva ih nepoželjnima jer su desničari kako on to veli , Pa zašto sa takvom žestinom ne kritikuje Nemačku vladajuću stranku Angele Merkel ? Uostalom koju stranku je gospodin Čanak zastupao kada je u Srpskoj uniformi ratovao protiv Hrvatske u Baranji ?

 3. stormwatch kaže:

  GLASAJTE ZA PIRATE! Inteligencija Evrope je sadrzana u Piratskoj partiji. Hvala!

OSTAVITE KOMENTAR