Za „Moju prvu platu“ uslove ispunilo 154 poslodavca

Za program „Moja prva plata“ prijavilo se oko 300 poslodavaca iz Severnobačkog okruga, od čega je nakon provera i selekcije, ispunilo uslove njih 154, za ukupno 271 poziciju i 363 lica. Kako objašnjavaju u subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavci su odbijani što zbog toga što nisu uplatili poreze i doprinose, što zbog neadekvatnog zanimanaj koje su naveli, poput onih koji zahtevaju manje od srednje stručne spreme ili zbog toga što određene radne pozicije zahtevaju zasnivanje radnog odnosa.

Kako primećuju u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, poslodavci su se podjednako prijavili pozicije koje zahtevanju srednje i visoko obrazovanje, a prevladavaju deficitarne struke, poput mašinske i IT.

Konkurs za nezaposlena lica biće otvoren od 8. Oktobra i na njega mogu da apliciraju svi koji nemaju radno iskustvo u struci i nisu stariji od 30 godina, a spisak pozicija biće dostupan na sajtu mojaprvaplata.

Nakon toga, sledi uparivanje poslodavaca i prijavljenih nezaposlenih lica, nakon čega će se potpisati trojni ugovor između poslodavca, nezaposlenog i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Izvor: TV SuboticaKOMENTARI

  1. adkersu kaže:

    Postoje tri službe za zapošljavanje u našem gradu, a za svaku treba da se poseduje potreban dokument, odnosno važeći karton prijave ili članska karta, sa sledećom perspektivom dobijanja posla: Nacionalna služba za zapošljavanje (sa kartonom da ste prijavljeni)- mož’ da bidne, al’ ne mora da znači; SVM (sa članskom kartom) – persze hogy lehet, csak legyél a miénk (spski: naravno da može, samo budi naš); SNS (sa članskom kartom i po mogućnosti plaćenom članarinom bilo u novcu, bilo u aktivnostima) – pa naravno, ko će kome ako neće svoj svome, odnosno “sigurica”, što bi se reklo iz 1 u 1.

OSTAVITE KOMENTAR