Za obilaznicu i Narodno pozorište u Subotici 900 miliona dinara

Vlada Srbije nastaviće i u narednoj godini da finansira dva najveća subotička kapitalna projekta – izgradnju Narodnog pozorišta i obilaznice. Višedecenijski projekat izgradnje obilaznice trebalo bi da bude završen do kraja ove godine, a za sledeću je namenjeno pet stotina miliona dinara za izgradnju nadvožnjaka. Za dalju gradnju Narodnog pozorišta predviđeno je četiri stotine miliona dinara.

Po 35 miliona u 2015. i 2016. godini, pa 111 miliona dinara iz republičkog budžeta za izgradnju Narodnog pozorišta u Subotici u 2017. godini. Ta cifra je godinu kasnije povećana na 167 miliona dinara, da bi ove godine za gradnju pozorišta iz republičkog budžeta bilo opredeljeno 330 miliona dinara. Predlogom za sledeću godinu ta cifra će biti još i veća.

“Ali ono što je najbitnije projekat se nastavlja i u kontinuitetu se finansira već nekoliko godina. I zbog toga možemo reći da uključujući ovih 400 miliona dinara, u ovom mandatu je iz republičkog budžeta za rekonstrukciju Narodnog pozorišta opredeljeno 8,9 miliona evra”, kaže za RTV narodni poslanik iz Subotice Balint Pastor.

Radovi na izgradnji obilaznice oko Subotice, finansirani sredstvima republičkog budžeta u poslednjih nekoliko godina, bliže se kraju i ukoliko vreme posluži trodecenijski posao biće okončan ove godine. Za narednu je u budžetu opredeljeno još sredstava za dodatne radove na obilaznici.

“To su dva nadvožnjaka koja su obećana poljoprivrednim proizvođačima da bi oni mogli što lakše da dođu do svojih njiva. Jedan nadvožnjak će biti na Pačirskom putu, a drugi nadvožnjak će biti na Kelebijskom – Meljkutskom putu”, dodaje predsednik poslaničke grupe SVM-a u republičkom parlamentu.

U predlogu budžeta opredeljeno je i milion dinara za projektovanje obnove pruge između Subotice i Segedina, što je zajednički projekat Vlada dve zemlje. Konkretna realizacija uslediće u naredne tri godine.

RTVKOMENTARI

 1. Stevan DREN MLINAREC kaže:

  Za to sto je potrebno nikad nista nije previse !!!

 2. Weng kaže:

  Ajmo da se radi non stop dosta se čekalo

 3. croat kaže:

  Bratsvo i jedinstvo nebrani radio bratsvo i jedinstvo brani RAD! Ajd za promenu nesto uradite , onako posteno!

 4. Salamander kaže:

  Ne znam kako vi računate ali smatram da se za tih 8,9 miliona Eura ne vidi nikakav efekat na izgradnji pozorišta…koliko li je još miliona potrebno pa da ga konačno završite? Da li je normalno da imamo objekat koji košta građane desetine miliona Eura a nema svoju funkciju, a da nam se ostatak grada raspada jer nije u nečijem interesu. Nije tu reč samo o pozorištu nego o svim projektima, pa čak i onim “sitnim” koji prolaze ispod radara gde nisu tako vidljive mahinacije. Zar u gradu niko nije završio osnovnu školu pa da ne vidi prostu računicu koštanja građevinskih radova, materijala i (pre) plaćenih računa? To se odnosi na sve vlasti o proteklih skoro 30 godina kada je počela devastacija ovog grada.

 5. Andrej kaže:

  @Salamander te pare zapravo idu za vilu u Crnoj Gori, inace bi pozoriste odavno bilo zavrseno 🙂

 6. Petar Gabrić kaže:

  Hajde više, dok vas ne smenimo ! Svi impotentni, vladari Srbije, su se na Subotici pokazali ! Skorojevići ste bili i ostali !!! Stid je za vas blaga, a što je još gore, neoznata reč ! Ni Vuka niste savladali. Bitno je da iza sebe imate Vučića jer inače ni za kučiće niste !!!

 7. JaPaja kaže:

  Po mom saznanju bojim se da će ta obilaznica zaista da se završi ako ne do kraja godine onda na proleće. Ja se pitam šta će onda dežurni pljuvači hhoće li nakon 30 godina priznati da je neko ipak ovo dovršio.
  Što se tiče pozorišta i ja ništa ne vidim da se na njemu menja. I bio sam ubeđen da nas zamajavaju i da se ništa ne radi mesecima ali nekim slučajem sam ušao unutar tih zidina i promenio mišljenje.

 8. Nebojša kaže:

  Broadway bi nam pozavideo kakvo smo pozoriste mogli napraviti za tih 9.000.000 eura

 9. ffilozoff kaže:

  Pa rekli su da do 2018. gotov Y i pozoriste i Vucic dolazi glumiti…

OSTAVITE KOMENTAR