Zagađenje Subotičke pesčare

Na potezu Subotičke peščare a uz samu granicu sa Mađarskom, u napuštenim kućama se okupljaju migranti čiji je cilj prelazak žičane ograde i ulazak u Evropsku uniju.


Na putu prema EU Subotička pesčara im je poslednja stanica. Međutim, ona za Subotičane predstavlja predeo izuzetnih odlika, jedan od bitnih biodivirziteta našeg kraja.
Kretanje migranata i njihov boravak po napuštenim salašima uz samu granicu, prozurokovao je i zagađenje okoline čime bi neko od nadležnih trebao da se pozabavi. Jer ipak, ako smo već dobri domaćini prema gostima, takvi treba da budemo i prema našoj imovini i onome što ostavljamo našim naslednicima.KOMENTARI

 1. Croat kaže:

  Nazalost tu nisu krivi samo migranti, bogami i nas svet baca smece na sve strane

 2. Subotica kaže:

  A jos su drski i bezobrazni,da sam ja u njihovoj koži bio bih manji od makovog zrna,postovao bih ljude i njihovu okolinu,ma nemam reči…

 3. Stipan024 kaže:

  Uticaj migranata na zagađenje peščare je znatan ali i udeo lokalnog stanovništva. Žalosno je i jedno i drugo, migranti ne samo da prljaju peščaru nego i uništavaju imovinu, domaće stanovništvo opet kao da nema osećaja prema prirodi, značaju prirode na naše živote. Subotička peščara je nešto čime treba da se ponosimo, nažalost ovako zaprljana nam ne služi na čast. Možda bi i Grad trebao više da se angažuje sa svojim službama a naravno i stanovništvo bi moralo da bude savesnije.

 4. Stipan kaže:

  Na smetlištu uz Peštansku prugu iza kazanerije uginule svinje zasigurno ne bacaju migranti. Komšiluk vidi ali ćuti..

 5. Pera kaže:

  Jel’ to onaj „grad“? Sa svim „njegovim“ „izuzetnostima“?

 6. Mile II kaže:

  Migranti 1%, domaće stanovništvo 99%.

 7. Inspektor.. kaže:

  Ne postoje napuštene imovine. Naime ako ta imovina ima svog vlasnika ta imovina i dalje pripada tom vlasniku. Imovina je u svim normalni državama zaštićena zakonom i niko nema pravo da neovlašćeno ulazi u te imovine. Za praćenje i čuvanje privatne imovine zadužena je državna policija dotičnih država jer njihovi građani kroz raznih doprinosa i poreza plaćaju te službe.Da li u Srbiji-Subotici policija čuva imovinu građana…??
  Ili im je važniji čuvati švercere i one koji trguju robom sumnjivog porekla na granicama ili na Subotičkom buvjaku,naime za tu švercovanu robu ti šverceri ne plaćaju poreze a ni akcize. Nijh čuva policija …oni nisu ‘napušteni ‘ poput privatne imovine onih koji redovno plaćaju razne poreze pa i poreze na imovinu građana.’ koje neki nazivaju ‘napuštenom’ imovinom.

 8. amacak kaže:

  ko o čemu, inspektor (imri, meritor, joka …) o robi sumnjivog porekla. nema ništa sumnjivog, mađarska roba je poreklom iz tompa diskonta i vlast zasada to toleriše. policija ne čuva one koje tu robu prenose jer ih niko ni ne napada.

 9. Pera kaže:

  Agitpropagandom protiv istine, normalnosti, boljeg. Ovaj „grad“, ova „pokrajina“, ova „država“ i „eks“ „država“ su „ekselentni“. Ko je kriv? Stvarni vlasnici, Vladari sveta u senci.

 10. iskop kaže:

  INSPEKTORI, poljočuvar se samo šeta ili se ugledao na komunalnu?-TAVANKUT VAM je prepun smeća!!!! Ajde sedajte lepo danas u Vaše službene aute i krenite malo nemorate dalje od centra . Sram vas biloo kadrovi nijedni, smeće se dve godine dovozi ljudima pred kuću pitajte bilo koga biće vam sve jasno.

 11. zavrzlama kaže:

  migranti nose šut, hahahah da sigurno, branike i televizore .

 12. Bence iz Tavankuta kaže:

  @ amacak Zaštićeni ko međedi a iz tvojih mađarskih diskonta samo preprodaju robe. Bez deklaraciju za ljudsku upotrebu ,prodaju prehrambene proizvode u nehigijenskim uslovima-koliko plaćaju poreze i prireze ? A još veliš da i vlast ne ćuva ??? I te kako čuva bre !!

 13. Gradjanin sedme galaksije kaže:

  Poljocuvar se samo seta. Sedeci tesko da bi mogao obaviti svoj posao. Tavankucani su zrtve Marsovaca koji po njihovom naselju razbacuju djubre. Tu su vlasti u obavezi da nesto preduzmu i zastite gradjane od Marsovaca.

 14. Lukac kaže:

  @ amack Spali smo na mađarski-tompaški diskont ?Spali smo na robu pete klase?
  Čudim se da nam je snabdevanje na tako niskim granama . Zar ostatak tuđih trpeza uz rast srpskog BDP-a ? Pa gde je bre sva ta industrija najbolja u Europi ?

 15. V kaže:

  Ako se već ne sprečava bacanje,zašto se ne postave kontejneri?

 16. amacak kaže:

  evo još dva imena starog poznanika inspektor (imri, meritor, joka …): Bence iz Tavankuta i Lukac. znaci raspoznavanja su preterano korišćenje znakova interpukcije, nepismeno i nedosledno korišćenje razmaka, skoro zaboravljene reči bre i prirezi, povremeni izrazi koji se pre koriste u hrvatskoj, često korišćenje ć umesto č. to je što se tiče pravopisa, sadržaj je uvek neumereno kritizerski i negativan, večito funkcionalno nepismeno brondženje koje (skoro) nikad nema nikakve korisne informacije, uglavnom ni logike.

  kako nemaju deklaraciju kada dolaze direktno iz prodavnice u mađarskoj? ako je način prenosa te robe toliko nehigijenski i problematičan gde su svi oboleli zbog toga? šta je sumnjivo i nejasno oko porekla te robe? šta ima policija da ih „štiti“ i „ćuva“ kada ih niko ne napada kao napuštenu imovinu oko granice i kakve uopšte veze imaju te dve stvari? od kada je provera porekla robe i sanitarnih uslova posao policije? ko je i zašto spao na robu „pete klase“ i od kada je mađarska roba baš te klase? kakvo „naše snabdevanje“, ostatak tuđih trpeza, najbolja industrija?

  nijedna rečenica nema smisla i skoro svaka je pogrešno napisana. ajd sad izmisli još neko ime pa nastavi da lupaš.

 17. Istražitelj kaže:

  @ amacak , Dobro on bre lupeta ,mnog pluseva dobija

OSTAVITE KOMENTAR

37 + = 38