Zagrli me – ulepšaj mi dan

Jedan gest može tmuran dan za čas da ulepša.

 

Idući svojim poslom, Subotičani su danas prolazili centrom često zamišljeni, pojedini su bili neraspoloženi ali ih je tu u samom centru dočekalo iznenađenje. Zagrljaj od potpuno nepoznate osobe koja u ruci drži papir “Besplatni zagrljaji” su mnogima izazvali osmeh na licu, nakon čega su nastavili dalje svojim poslom – ali izmenjenog raspoloženja.

Kako je to izgledalo danas u gradu pogledajte na videu:

 

 

Akcija “Besplatni zagrljaj” se širi kao pozar po čitavom svetu a krenula je u Australiji gde je Juan Mann (Huan Man) poželeo da se na aerodromu oseća kao da i njega neko čeka, uzeo je karton i marker i napisao free hugs…15ak minuta su ljudi gledali u njega u čudu a onda mu je prišla žena, zagrlila ga i rekla mu da joj je taj dan pre godinu dana ćerka poginula i da pretpostavlja kako se on oseća. To ga je motivisalo da ide i dalje, sve dok kampanja nije zabranjena od strane policije. Nakon toga je pravio peticiju i sakupio sa svojim prijateljima potrebnih 10.000 potpisa, i besplatni zagrljaji su prešli u urbani pokret, prisutan po čitavom svetu.KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  SUPER sto je ovo organizovani i kod nas!

 2. Dejan kaže:

  hehe, cool! 🙂

 3. Glupost na kvadrat kaže:

  Sto bi nas narod rekao videla zaba da se konji kuju pa i ona metnila cvikere (za sunce)… Ovo je totalni kretenizam kopirati nesto sto (mozda) ima smisla u Australiji i provaljivati kao urbanu foru na Subotickom trgu. Nadam se da (urbani) organizatori znaju da je zagrljaj tipican pozdrav u Australiji medju prijateljima( kao deo njihove kulture) i koji se promovise u Australijskim skolama (svi se grle kao ludi a opet totalno neiskreno)…. Kod nas to nema smisla ni utemeljenje u kulturi. Samo ocekujem da pocnu da promovisu i ostale Australijske obicaje i vrednosti kao na primer:
  -zovem te na veceru a ti donesi sta ces da jedes u mojoj kuci
  -zovem te na sedeljku ali ponesi sta ces da pijes pa sto ti ostane ti vrati kuci sa sobom
  -zovem te u kafic na moj rodjendan a ti plati sam sta ces da pijes i jedes
  -ako te pozovem deset puta u goste i ti svaki put dodjes ti mene nikad neces pozvati nazad (zbog gore navedenih obicaja)

  E samo nam jos to fali, da se i otudjimo jedni od drugih pa ce nam na kraju samo preostati da grlimo neznane ljude po ulicama…

 4. Anonimni kaže:

  @Glupost na kvadrat

  Ne budi glup. Ono što si ti naveo kao australijske običaje u nastavku su u potpunosti dručaije od grljenja i to zbog toga što su materijalne, a ovo nije. Lepo piše da su ljudima izmamili osmeh što je verovatno i bio cilj i šta čovek može imati protiv toga, jesi li ti neki štrumf Mrgud?

 5. tomislav matkovic kaže:

  kod nas je drugcije. mi mrzimo iskreno i iz dna duse… a kad mrzimo znamo malko i da se pobijemo sa ozbiljnim rekvizitima… pa zar nije bolje da se grlimo makar i neiskreno???

 6. Anonimni kaže:

  lepo! žao mi što se nisam našla tada u centru.

OSTAVITE KOMENTAR